Despre frumusetea interioara

In adolescenta, am fost influentata nu doar de modelele reale din jurul meu, ci si de cateva personaje de literatura :). Unul dintre acestea este Sanziana Hangan din „Arta conversatiei” de Ileana Vulpescu: o doctorita care nu este deloc pasionata de cosmetice si cochetarie, insa este foarte sexy prin frumusete naturala, inteligenta si cultura.

Citind aceasta carte am invatat ca a admira o crizantema este un pansament pentru suflet si ca a fi frumoasa nu inseamna a sta numai la coafor (desi este nevoie de el)… si multe altele.

Care sunt doamnele fictive ce v-au dat voua repere pentru latura de inside beauty?

9 păreri la “Despre frumusetea interioara

  1. In adolescenta, modelele mele erau: bunica mea – o persoana foarte activa, cocheta, energica, mereu ingrijita. Ca personaje fictive, mi-au placut: Lorelei (a lui ionel teodoreanu), pentru independenta, Monica (din la medeleni) pentru caldura, sensibilitate, personajele feminine din romanele lui haruki murakami, pentru feminitate, mister, gingasie, Ilsa (Ingrid Bergman) din Casablanca pentru tot ce emana: stil, clasa, sobrietate, eleganta, romantism, Rita Hayworth si Audrey Hepburn pentru TOT 🙂
    Acum sunt mare fana Marion Cotillard, pentru ca e parca venita din alta lume, cu bunatatea, stralucirea, frumusetea ei.

  2. Mama iubitului meu…Profesoara de pictura pensionara de cateva zile, picteaza biserici, fotografiaza pisici si flori si nori si vai in ceturi oprindu-si masina la vreo margine de drum, pare ca filtreaza frumosul prin ochi si prin suflet si-l imprastie in jur prin tot ce face: ciorbele neintrecute, conversatiile spumoase, injuraturile birjaresti spuse cu gura pana la urechi si insotite de gesturi de-o cochetarie feminina de neimitat. Este excesiva si vulcanica, traieste intr-o casa cu ‘micutisme’ si multe tablouri si a dat femeilor pe cel mai frumos barbat din lume…;) Nu cred ca ea are varsta!

  3. Caracterele care m-au inspirat de-a lungul vietii au fost Dolores Haze, pentru frumusetea ce putea sa o emane din Lolita si Otilia Marculescu din Enigma Otiliei pentru cochetarie, acea dezordine „ordonata”, plina de pudre, farduri, parfumuri, manusi crosetate si umbrelute de vara. De curand am descoperit-o pe Alexandrina Hristov. Sunt pur si simplu fermecata de frumusetea si pasiunea pentru frumos pe care le transmite prin intermediul cantecelor sale.

  4. Scarlett O’Hara din „Pe aripile vantului” – descrisa ca nefiind foarte frumoasa, ci doar placuta, totusi reusea intotdeauna sa suceasca mintile barbatilor prin felul sau de a fi.

  5. Take pride in your accomplishments, as they are stepping stones to your dreams. Understand that you may make mistakes, but don’t let them discourage you. Value your capabilities and talents for they are what make you truly unique.

  6. The greatest gifts in life are not purchased, but acquired through hard work and determination. Find the star that twinkles in your heart?for you alone are capable of making your brightest dreams come true. Give your hopes everything you’ve got and you will catch the star that holds your destiny.

Lasă un comentariu