Miranda’s Tips

Cele mai importante zece principii de beauty pe care le aplic cu sfintenie:

1. Cand te grabesti, fii sigura ca ai la indemana, in timp ce te machiezi, ascutitoarea (nu poti sa stii cand se rupe varful dermatografului) si o cutie de batoane de bumbac, de urechi, in caz ca se intinde mascara, sa poti sa o dregi rapid.

2. Sa ai mereu in geanta o oglinda mica, un dermatograf, un luciu de buze, o pudra sau o crema de iluminare gen Abracadabaume, un parfum si o crema de maini. Vei fi pregatita pentru orice pe parcursul a peste 12 ore de alergatura prin oras. Nu uita de niste servetele umede si de servetelele pentru igiena intima, plus guma de mestecat (minim) – ideal, o periuta si o pasta de dinti.

3. In fiecare zi, sa te demachiezi cu produse adaptate pielii tale (le vei descoperi singura, dupa nenumarate incercari). Nu te zgarci cand este vorba de piele, cumpara demachiante, creme si seruri de cea mai buna calitate (nu intotdeauna cele mai scumpe sunt si cele mai bune).

4. Fa sport, macar de 2 ori pe saptamana. Poti incerca boxul (sa nu radeti, ca se practica de zor de catre fete la sala). Arzi multe calorii, te refulezi pe un sac si nu pe un om si esti cu siguranta mai frumoasa dupa aceea.

5. Nu iesi nemachiata din casa, decat in caz de cutremur. Nu se stie niciodata cand dai nas in nas cu ex-ul, cu prospectul amoros sau cu seful. In toate cazurile, vrei sa fii impecabila, din motive diferite, dar solide: primul sa moara de invidie, al doilea sa te placa, iar al treilea sa te promoveze.

6. Fa un masaj macar la doua saptamani. Nu numai ca il meriti, dar face bine la coloana, la piele si la sufletel. Nu este de colea!

7. Bea un pahar cu o vitamina C pe zi, efervescenta. Face minuni pentru ten, te apara de raceli si este un suc gustos – mai bine decat diverse cole pline de E-uri, S-uri si restul alfabetului.

8. Da-te cu crema de maini si pe coate, ele imbatranesc chiar mai repede si mai urat decat degetele. La fel, seara cremuieste si gatul si decolteul, altfel, in cativa ani, adio bluzite in V adancit catre ce ne fac sa ne simtim mandre!

9. Manichiura si pedichiura sunt de baza. Insa daca nu luati si cate o vitamina A, in jurul unghiilor tot te poti exfolia ca o soparla pe cale de disparitie si cosmeticiana nu mai are cum sa dreaga busuiocul. In general, feriti-va totusi de lacuri si oje, ingalbenesc unghiile.

10. De fiecare data cand un fard va face cu ochiul din raft, in loc sa va spuneti ca e un moft, ganditi-va cat de mult meritati un mic rasfat. Asa suntem, printre multe alte calitati obiective, femei: femei frumoase si destepte.

19 păreri la “Miranda’s Tips

  1. Toate bune si frumoase, dar sincer iti spun ca unul dintre „tips” m-a agasat…
    „5. Nu iesi nemachiata din casa, decat in caz de cutremur. Nu se stie niciodata cand dai nas in nas cu ex-ul, cu prospectul amoros sau cu seful. In toate cazurile, vrei sa fii impecabila, din motive diferite, dar solide: primul sa moara de invidie, al doilea sa te placa, iar al treilea sa te promoveze.”
    Pffff… oare de unde sa incep? Nu-mi vine nici macar sa cred ca e nevoie sa scriu despre asta.
    1.Daca nu suntem machiate, suntem respingatoare?! Sau in zilele bune, minimum urate?!
    2.De ce sa ne doara la basca de fostul? I-am acordat suficenta atentie cand l-am bagat in sertarul cu amintiri, oricum. Si acuma sa ne tavalim in chinuri de teama ca o sa ne prinda intr-un colt de strada, la inghesuiala, fara creion de ochi si ruj pe fata?
    Deja scot fum, dar imi pastrez zambetul pt. ca blogul e delicios. 🙂
    3.Febletea noastra o cucerim numai cu fardul inclus in pachet? Deja le inteleg pe prietenele mele adventiste, care refuza sa poarte farduri si bijuterii dintr-un principiu care aduce, fara ca ele sa vrea, cu unul feminist: „el se indragosteste de imaginea mea stralucitoare sau de persoana mea?”. I-ha! I-ha!
    4.Acuma… seful ne promoveaza pt. ca aratam glossy? In cazul asta, ar trebui sa ne trimitem la serviciu doar luciul de buze. Stiu ca ideea era ca impresie, ca prestanta, ca yada-yada. Dar nu ma pot opri din pichetat – criteriile astea nu le implinim doar daca suntem impopotonate.
    Probabil majoritatea vor spune ca nu e asa, ca ele nu se simt/arata bine nemachiate si chestia asta le stirbeste din atitudine, din siguranta de sine… etc. De fapt e vorba doar de demnitate si de simtul propriei valori, pe care femeile l-au pierdut pe drumul a multe sute de ani. Dar va spun ca eu cunosc fete care arata nemachiate fantastic, cam asa cum altele arata dupa ce se machiaza cu maiestrie. Dar ele (primele) tot se machiaza, pt. ca nici nu realizeaza ca n-au nevoie sa se deranjeze, nici nu ma cred daca le spun, nici n-au curaj sa iasa din trendul asta care te arata din ce in ce mai mult cu degetul daca nu te pliezi. Observ ca majoritatea zdrobitoare a femeilor nu sunt capabile sa creada ca arata bine si naturale.
    Oricum, nu combat machiatul in general, ca doar nici mie nu mi-e strain. Ci doar punctul ala, cinciul, din decalogul de mai sus. 😛

  2. Cri Cri, in principiu sunt de acord cu tine. Numai ca eu, Miranda, asa procedez… nu inseamna ca si prietenele mele fac la fel. De exemplu, Coquette se machiaza din an in Paste si are un succes nebun. Cum spui tu, este o chestiune de alegere si de personalitate. Bine ai venit printre noi, imi place cum scrii 🙂

  3. Subscriu, oarecum, parerilor voastre ca „este o chestiune de alegere si de personalitate”. Insa atunci cand alegi, trebuie sa ramai constant, NU azi machiata…maine nu. Abia atunci se aplica regula 5.
    Iar in ce priveste faptul ca „e vorba doar de demnitate si de simtul propriei valori” ….atunci:
    Da, sunt convinsa ca oricine-si evalueaza valoarea, dar o femeie care se vrea sa fie valoroasa intotdeauna va tine la imaginea ei. Iar pentru asta va cauta artificii, ca aceasta imagine sa tinda spre perfectiune.
    Probabil ca pentru multi a fi machiata inseamna a fi „boita”. Dar asta tine deja de cultura estetica. Exista machiajul de zi, natural, in care nu facem decat sa ascundem micile imperfectiuni si sa evidentiem calitatile.
    Iar din experienta de salon, ca estetician, iti garantez ca acea „majoritate zdrobitoare a femeilor care nu sunt capabile sa creada ca arata bine si naturale” sunt acele femei care nu au simtit gustul infrumusetarii. Si sa fim realisti sa recunoastem ca aceasta majoritate fie nu are timp, posibilitati sau … nu are „pentru ce”… si atunci revenim la simtul propriei valori …

  4. Poza din imagine este personala? Daca da, deja devin invidioasa. 🙂 Pare totusi a unui make-up artist, observ si beauty-boxul.
    Punctul 5 dezbatut inevitabil aduce mereu polemici. Eu il aplic in preponderenta, macar minimal. Machiajul pana la urma este o arta si de asemeni, este o arta sa stii sa il folosesti. Te relaxeaza, aduce cateva plusuri pentru self-esteem, poate chiar te face mai creativ. Asta sa depasesc putin panta superficiala, in care este catalogat de multe ori.
    Vitamina C efervescenta pentru gust sau se asimilieaza mai bine in organism? 🙂

  5. Alexa, in afara pozelor de bijuterii, nu am pus nici o fotografie personala. Si asta doar pentru ca am promis si m-au tras fetele de urechi sa postez in final. Insa nu vreau sa fiu recunoscuta, am alta meserie, prietenele care scriu aici sunt si ele tot de hobby. Inca nu ne-am propus sa avem un site de beauty ca business, e o pasiune, just like this.
    Insa, daca vrei, iti pot scrie pe scurt ce am acum in trusa mea de machiaj:
    In poseta, zilnic: spray Ivatherm, ruj bio Natural Paris, dermatograf Stila sau Clinique, baza iluminatoare Clarins Lisse Minute, parfum de 30 ml (depinde de dispozitie, acum am Nina Ricci nu stiu cum, in forma de mar).

    In rucsacul de sala, in afara cosmeticelor normale: crema hidratanta, crema antirid Uriage, dermatograf Dior (si combin cu restul din poseta 😀 ).

    In cutia de acasa: fond de ten Clinique pentru perioade reci; fond de ten Dior, pentru perioade calde; baza iluminatoare Abracadabaume; anticearcan si iluminator Yves Saint Laurent; anticearcan MAC; pudra Meteroites Guerlain; pudra fina Dior; pudra Avene; 3-4 rimeluri Dior; Blush mozaicat bronzant Lancaster; farduri de pleoape Dior (am vreo 6), Chanel (mai multe, pentru ca le iubesc), Stila, Bourjois, Clarins si Givenchy (fara exagerare, cam 30 de cutiute de diverse culori si le imbin, de regula, in machiaje cu aparenta naturala), mereu minim 5-6 dermatografe, de diverse culori (prefer Clinique, dar am si Lancome, Bourjois, Rimmel, Chanel), rujuri fara numar, mai ales Givenchy si Dior, dar imi plac mult si cele de la Bourjois.
    Am pensule, buretei de fond de ten, clesti de intors genele, nu mai stiu cate pensule de rujuri si de fond de pleoape.

    Vitamina C… rational, pentru efecte. Sincer, pentru gust 🙂

  6. Iar din tot acest decor lipseste cu siguaranta ceva 🙂 Un sot „atent” la toate investitiile tale… Spune-mi ca n-am dreptate.

  7. Frumoasa lista! 🙂
    Spuneai ca ai 3-4 rimeluri pe care probabil le alternezi. Nu ti se usuca astfel in tub? Unul dintre preferatele mele de exemplu este YSL, dar se usuca groaznic de repede, iar rezultatul nu mai este deloc similar cu cel de la inceput…Mai imi plac si Lancome.

    In legatura cu vitamina C, ma gandeam ca pentru gust, eu intelesesem ca sub forma asta se elimina mai repede din organism. Dar vorba ta, decat alte bauturi pline de E-uri…

  8. Iti admir trusa, si sunt convinsa ca multe dintre noi nu sunt la fel de fericite ( 😀 dar putine ar recunoaste-o). Presupun insa ca fetele au inteles ce inseamna investitia in produse de calitate…despre care noi am tot vorbit. Poate nu reusim sa avem o colectie demna de invidiat ca a Mirandei, dar acele cateva produse… si mai ales cele de intretinere trebuie sa fie produse „de top”.
    Ideala ar fi situatia Mirandei de a le alterna, dar cum o mare parte dintre femei nu reusesc sa faca
    astfel de investitii, mergeti pe principiul : unul si bun.
    In ce priveste trusa de machiaj, nu va complaceti in a alege 10 rujuri, rimeluri, farduri..etc de duzina, din dorinta de a avea „n” nuante diferite. Optati pentru unul de calitate, intr-o nuanta neutra.

  9. Dana, sa stii ca asa procedez si eu. Plus ca mi-e teama ca altfel vor expira, fara sa apuc sa le folosesc efectiv..
    Sa spun si eu ce folosesc, poate ajuta pe cineva. Deci 1 🙂 fond de ten Estee Lauder, pudra Guerlain, meteoriti tot Guerlain, rimel Lancome, gloss Pupa, tus de ochi si creion Revlon, farduri Biguine, Deborah si Lancome, parfum Givechy. Pentru ingrijirea pielii in preponderenta dermatocosmetice si destul de multe: Roc, Noviderm, Galenic, Uriage, profi. dr.Kadir. Pentru par: Tigi sampon si balsam, iar tratamente Phyto. Ceva produse de styling de la Tigi si Goldwell + perie rotativa Rowenta, care ma scapa de lungile sedinte la coafor..

  10. Mda…Miranda, da’ tu crezi ca ii da gust si culoare vitaminei C efervescente? Oare nu tot faimoasele E-uri? Ce, daca sunt medicamente crezi ca sunt chiar atat de pure si inocente?
    Cea mai sanatoasa vitamina C este cea luata din fructe si legume, nu din vitaminele de sinteza. Iar daca apelam la vitaminele de sinteza, mai bune sunt capsulele cu eliberare prelungita. Cele efervescente se elimina din organism in 2-3 ore de la administrarea lor, pe cand cele cu eliberare prelungita la 8-12 ore.

  11. Eu cred ca punctul 5 are un substrat mult mai complex decat acela care a fost deja comentat.Inteleg perfect ce spui Miranda si ai perfecta dreptate..nu se rezuma totul la cat de frumoasa natural esti (si sincer nu prea am vazut fete atat de frumoase incat sa nu aiba nevoie de nimic,e adevarat suntem frumoase cu tot cu inperfectiunile noastre insa hai sa fim sincere conteaza enorm sa te ingrijesti)ci la cat de mult te pretuiesti pe sine,iar atunci cand te pretuiesti pe sine iti doresti sa arati cel mai bine in fiecare moment.Cand te uiti in oglinda trebuie sa vezi tot ce e mai frumos la tine nu sa te gandesti la cosu de pe frunte sau la cearcanele dobandite dupa o noapte pierduta.Nu e corect!!Trebuie sa ne iubim in fiecare moment,iar ca sa facem asta trebuie sa aratem our best every day!!:*:*

  12. produsele cosmetice se ARUNCA dupa maximum 3 luni! deci folosesti vreo 4 5 rimeluri in 3 luni?
    grav 😉

  13. Draga Bianca, eu nu arunc produsele cosmetice atat de des. Stiu ca nu este recomandabil, dar le arunc cam la un an, iar rimelurile – cand se usuca, de obicei cam la 7-8 luni. Si da, am mereu macar 3 in paralel.

  14. Take pride in your accomplishments, as they are stepping stones to your dreams. Understand that you may make mistakes, but don’t let them discourage you. Value your capabilities and talents for they are what make you truly unique.

Lasă un comentariu