Crema de fata, crema de ochi

La indemnul lui Becky, am intrat pe forumul ei de prietene virtuale din lumea mamicilor, unde un topic legat de crema de fata era aprig discutat. M-am oripilat, la propriu. Majoritatea inca incearca, multe din ele la 30 de ani, Avon si Garnier sau asteapta sa le dispara ridurile cu Nivea!!! Pareri de bun simt erau multe, care indemnau fie spre dermatocosmetice (vad ca in top raman Roc si, in lipsa de buget, Avene si Ivatherm) sau spre Plafar. In rest… inclusiv doamne care cred, inca, in sfaturi de genul „nu va dati acum cu crema antirid, ca aveti riduri de expresie si pe urma nu mai reactioneaza pielea”.

Dragele mele, dupa acela de care ne temem toate, depinde mult de genetica si de stilul de viata. Iar cand apare, doar botoxul il mai rezolva, credeti-ma!

Ce mi se pare trist este ca pe un forum intreg, doar 4 (!) useri discutau de zor despre Clinique, Estee Lauder si Clarins, pentru care eu, una, votez fara rezerve (alaturi de Roc, Dr. Murad si de Nuxe). Una dintre cele 4 doamne era din Bucuresti, restul din strainatate. Uf, salariile romanesti care ne ingradesc atat de mult de ne intoarcem la crema Nivea clasica cu doua picaturi de ulei de masline (remediu foarte ok daca aveti tenul uscat).

estee-lauder-ser

Daca insa reusiti sa va cumparati, nu stati pe ganduri si luati-va serul de noapte Estee Lauder. Nu veti regreta, credeti-ma! Iar sprayul cu apa termala de la Avene are corespondent mai ieftin si la fel de eficient la Ivatherm 😉

In fine, pentru cele care aveti bugete mai reduse, va rog, nu ezitati sub nici o forma sa investiti inteligent in tenul vostru! Adica, o data pe luna, musai la esteticiana si apoi, ceva dermatocosmetice, nu prostii din supermarket sau din vanzarea directa…. In fine, eu asa cred 🙂

PS Aceasta postare a fost scrisa in 2009. Pentru review-uri mai recente, te rog sa vezi postarile care sunt etichetate cu „Ingrijirea fetei”, „Dermatocosmetice” sau „Biocosmetice”. La fel, poti sa vezi postari mai recente, precum aceasta despre seruri de fata. 

334 de păreri la “Crema de fata, crema de ochi

  1. bravo,miranda.bine zis.de ceva timp urmaresc forumurile despre cosmetice din diferite tari.acolo doamne ,domnisoare discuta despre cosmeticele bune[inclusiv dermato].la noi ma mir intruna,nu vezi ca fetele sa discute despre cosmetice mai scumpe,…nivea,nivea…etc.isi permit la hipermarchet cosul plin de porcarii,dar crema buna nu isi permit……….

  2. Draga Stela, nu sustin deloc ca daca o crema este scumpa, este si buna. A se vedea Chanel, care se pare ca achizitioneaza de fapt tehnologie mai veche Clarins, dar au make up foarte bun (ceea ce Clarins, invers, nu are). Problemele, din punctul meu de vedere, sunt trei:
    1. lipsa banilor. Orisicat, un tratament complet Estee Lauder este 200 de dolari (daca le iei de afara, nu de la mall Vitan), iar unul Roc cam 100 de euro. Totusi, exista putine femei care isi permit sa dea atatia bani.
    2. lipsa educatiei. Se incanta la Avon, Oriflame si Faberlic pentru ca nu stiu si pentru ca, de ce sa nu recunoastem, pot plati in rate.
    3. lipsa unor formatori de opinie reali. In revistele romanesti nu scrie niciodata DE CE sa iei cutare crema sau nu, sunt numai reproduceri platite din pliantele publicitare. Si sunt rare si cosmeticienele care se si pricep, si recomanda sincer.
    Asa ca… sincera sa fiu, prefer Plafarul daca nu ai bani, dermatocosmeticele daca esti in medie si doar vreo 3 marci din Sephora daca esti peste medie (si mai bine nu din Sephora de la noi, caci stau cu anii unele creme pe raft, de risti sa le iei aproape gata expirate)…

  3. Buna. dah, ce pot sa spun este ca si eu caut cu disperare o crema de ochi, si nu prea ma intereseaza de bani, adica as vrea sa stiu ca dau un ban macar sa vad efecte pentru ca am fost efectiv oripilata de o colega de-a prietenului meu, ce riduri groaznice avea in jurul ochilor la 23 de ani, si asta e sigur de la nehidratare, nu s-a demachiat .. intr-un cuvant: neglijenta. si am observat ca si mie au inceput sa-mi apara cam 2 randuri de riduri sub ochi si am 21 de ani .. si chiar m-am alarmat. in cazul meu e de la nopti nedormite cred .. 😐 imi pare bine ca am gasit in sfarsit un blog in care se poate discuta despre alte firme decat avon, plafar, oriflame, faberlic bla bla pentru ca am mai scris pe niste forumuri si m-au luat toate la injurat, m-au facut snoaba, inconstienta bla bla … macar un sfat de la voi, ce crema credeti ca as putea folosi la 21 d ani, pentru ochi .. sa .. nu .. mi se mai .. faca .. riduri .. sa ajung ca tipa aia .. :-S va multumesc 🙂

  4. Eu va sfatuiesc fie Roc, fie Givenchy No Surgetics. Insa fii atenta, uneori tenul este predispus spre riduri la varste foarte fragede, asa ca daca nu vezi imbunatatiri majore, te poti gandi si la alte solutii. Cu crema Abracadabaume din Sephora, lumina se reflecta diferit si ridurile par estompate. In cazuri extreme, poate nu ar strica sa iti faci o programare si sa ceri o parere doamnei doctor Mihaela Leventer la Dermastyle, eu o recomand cu multa caldura.

  5. hmm, nu e atat de grava situatia mea, insa vreau sa previn ridurile. mai grav mi s-a parut la tipa aia, dar e un inceput si la mine .. merci de sfaturi anyway. daca mai aveti si alte ponturi .. feel free to shout 🙂

  6. Florina, bune recomandari. Totusi, Givenchy nu e chiar de 21 de ani. Si la Roc sunt mai multe tipuri de creme… deci atentie in functie de varsta.

    Raluca, la 21 de ani, iti trebuie hidratare, sport, somn – ca sa te obisnuiesti din timp. Crema de ochi se aplica dimineata si seara obligatoriu! Este adevarat ca poate ai o predispozitie, dar si asta se rezolva prin remedii profesionale, nu neaparat Botox. Cellu de fata, fii atenta, nu da rezultate ca la celulita, de exemplu, deci nu cumpara orice tratament, dupa cum te sfatuiesc sa nu cumperi nici orice crema. Din farmaciile noastre, poti incerca Galenic, Roc, Avene, Uriage. Sfatul meu este sa intri pe site-urile lor de afara (.com) si sa te lamuresti acolo ce trebuie din gamele lor pentru preventie. Fii atenta ca in farmaciile de la noi de multe ori, „consilierele” sunt fie promoteri, fie chiar doamna bodyguard, asa ca… atentie! Nu, sub nici o forma, Avon, Oriflame, Faberlic, Aslavital (gama actuala Farmec nu are absolut nimic in comun cu vechiul Gerovital, bazat pe novocaina, azi interzisa in UE), L’Oreal, Garnier sau Nivea – decat pentru calcaie, daca vrei neaparat. Mai degraba Apidermin, si vorbesc serios.

  7. Cand cumperi de la un BRAND PROFESIONAL ai garantia unor 50-60 ani de cercetare. Sunt branduri care au competenta si experienta, care au propriile laboratoare de cercetare si care investesc foarte mult in studiul ingredientilor activi din produse, pe care si-i creeaza singuri; dezvolta mereu noi produse si noi tehnologii mergand pe expertiza. Un brand profesional nu cumpara ingredientii asa cum fac „firmele de imagine” ( Lancome, Dior). In plus, un brand profesional dedicat produselor cosmetice nu va produce niciodata parfumuri, sampoane..etc.
    Ai sa auzi persoane care afirma : „Da, dar eu folosesc Garnier si nu mi-a facut nimic rau” … 🙂 dar se vede ca nici nu i-a facut ceva bun…
    Si inca ceva: in cosmetica intotdeauna se aplica „efectul de Cenusareasa” – un produs isi va face efectul doar atata timp cat il folosesti. Nu-l mai folosesti, nu mai ai rezultate. Asa cum bine preciza Miranda … doar botoxul rezolva cat de cat problemele pe termen ceva mai lung.
    Asadar, aveti mare grija CE si DE UNDE cumparati, si nu aruncati banii doar pe „ambalaje”.

  8. buna. chiar ieri am fost la o sedinta foto, si la make-up mi-a spus stilista ca daca nu beau apa suficienta si nu ma demachiez cum trebuie o sa se inrautateasca problema .. si mai ales trebuie sa dorm. insa nu mi-a zis ce as putea sa folosesc, n-am mai intrebt-o nici eu, in principal m-am hotarat sa beau apa, pt ca eu nu beau apa niciodata .. adica raar .. si somn si in felul acesta probabil o sa diminuez efectele cearcanelor si ale ridurilor .. cat despre creme, vroiam sa-mi iau zilele astea ceva de la sephora, si vroiam sa va intreb daca cele de la chanel hidramax sunt bune pt .. varsta mea, daca aveti idee .. sau Guerlain stiu ca mai au creme bune doar ca nu stiu care din ele sa mi le iau, care mi-ar fi potrivite .. merci pt rasp

  9. a si inca ceva, Miranda, fac sport nu e asta o problema .. ci cred ca hidratarea si somnul prea putin .. sunt la o facultate grea si proiectele uneori ma duc la multe nopti nedormite … si asta e un fenomen care se intampla in toata facultatea, nu numai mie, ma rog, insa cred ca ne-am putea organiza cumva sa si dormim .. dar asta e partea a 2-a, gen „pe viitor” :))

  10. Draga Raluca, eu te sfatuiesc exact asa:
    1. apa
    2. somn – cat poti, cand poti, dar sa fie
    3. demachiere, demachiere specifica de ochi (dimineata si seara), crema ochi, crema hidratare zi, crema hidratare noapte (cat mai light, data fiind varsta ta).

    In ce priveste alegerea cremei de ochi, din experienta mea, la varsta ta ti-ar trebui dermatocosmetice si nu produse de la Sephora.
    Tie, ca sa fim sigure ca nu dam banii pentru efecte adverse, iti recomand Roc Hydra Destressant pentru ochi sau Avene Soin Apaisant contour des yeux (ai grija sa nu iti dea la farmacie Avene Ystheal, iti va face mai degraba rau).
    Incearca sa gasesti o cosmeticiana buna pentru termen lung, anyway…
    Bafta!

  11. Imi permit sa cer si eu un sfat, vazand discutiile anterioare. Am nevoie de o crema anticearcan foarte buna. Am cearcane vizibile (chiar foarte!), maro, indiferent de cat de mult dorm/cata apa beau/cat sport. Pana acum tot ce am incercat a avut efect 0. Pana si Cernor, chipurile facut pentru cearcane „permanente” nu a rezolvat nimic. Ma gandeam sa trec pe produse bio, dar deja mi-e cam frica sa mai cumpar. Aveti idee de vreo „crema minune” sau cer prea mult?

  12. Jili, eu as zice sa te vada un dermatolog. De ce nu te programezi la Mihaela Leventer sau la Carezone? Produsele bio, din experienta mea, nu au efecte mai bune ca rezultate vizibile fata de cele clasice, doar ca nu contin chimicale.

  13. Am fost deja la cativa dermatologi care mi-au zis ca sunt ereditare si nu am ce sa le fac. Eu refuz sa accept raspunsul asta. Voi incerca unde mi-ai zis, poate sunt mai priceputi. Mersi mult!

  14. Jill, cu aceasta problema ma confrunt si eu de ani buni…de fapt fiind ereditare ma „insotesc” de cand ma stiu. Singurul lucru in care trebuie sa investesti, ca sa le mai atenuezi( dureros sa-ti spun, dar nu vei scapa de ele niciodata) este in drenaj la nivel periocular. Exista tratamente de gen, efectuate cu aparate. Guinnot are un tratament profesional care da rezultate, se numeste „Hydradermie lift pentru ochi”, in etapele caruia este si drenajul limfatic. Nu sunt din Bucuresti sa-ti spun un centru anume
    unde l-ai putea face, vezi ce spun fetele. Ca si creme, numarul unu in anticearcan este MAC, insa nu se gaseste la noi in tara. Ai putea incerca si comprese cu cartofi rasi (contin potasiu, bun pentru drenaj); la mine se vad rezultate, insa nu „ma tine” decat o zi… si ar trebui sa fac asta zilnic… daca ai avea ambitia(pe care eu nu o am) sa-ti faci comprese, sub ochelarii de odihna, in fiecare noapte, sigur le vei atenua considerabil. Am scris despre tratamentele anticearcan in: http://proestetic.ro/2009/03/ingrijirea-ochilor/

  15. Un criteriu foarte bun, inainte de achizitionarea unui produs de brand notoriu, dermatocosmetic sau de masa, consider ca este cercetarea ingredientelor. Si bineinteles sa posezi cunostinte despre acestea. Astfel nu risti sa fii amagit de toate promisiunile amagitoare care se vand laolalta cu produsul, ci alegi informat.. 🙂

  16. @Proestetic: Mersi mult, ma bucur ca totusi exista ceva ce pot sa fac. Tu esti multumita de cum actioneaza drenajul? Imi imaginez ca nu elimina cearcanele complet, doar le amelioreaza. Chiar as vrea sa fac si eu, trebuie neaparat sa rezolv cumva problema cearcanelor. Si adevarul e ca nici eu nu am ambitie si nici rabdare sa fac tratamente cu felii de cartofi sau comprese cu ceai.

  17. Buna. Iata ca, dupa ce am dat gramada de bani pe Vichy, vin aici si aflu de ce mi se parea mie ca nu face mai nimic (gama Normaderm). Am 30 de ani, ten gras cu pori deschisi, predispus la cosuri, evident. Mi-am tot cautat creme de fata si de ochi care sa aiba un efect. Degeaba. Nu am probleme cu banii, dar nu pot ajunge sa cumpar de afara. Ce sa iau din farmaciile de la noi ? Tare as vrea sa aiba ceva efect. Imi tot usuc pielea aiurea, dar porii mei nu se inchid si mi-au aparut si riduri sub ochi. Hell !

  18. Eu am folosit cu succes produsele Ivatherm.Apa termala spray a facut minuni penru mine.Si eu am un ten gras, mai dificil, pentru ca nu mai am 20 de ani. Am incercat de toate si multe produse dermatocosmetice, soacra mea e farmacista si aveam timp sa stau in farmacie, sa vad, sa caut, dar aceasta gama m-a avantajat mult.

  19. Corina, mie Ivatherm mi s-a parut cam ca Avene, adica nici rau nu face, dar nici cine stie ce efecte. Insa ce nu mi-a placut deloc este La Prairie, am primit cadou in doua randuri de la partenerii de business si crema de ochi ma ustura de imi dau lacrimile!!! Ce sa mai incerc sa vad daca are efecte?! Si cand te gandesti cat costa…

  20. Karin, am tenul la fel.
    Ma demachiez numai cu Clarins pentru piele grasa sau cu Skincode.
    Eu, seara, hidratez fata cu Dr. Murad vitamina C si, de 2 ori pe saptamana, o „gomez” cu Nuxe (nu se gaseste in Romania). Dimineata si seara aplic obligatoriu crema in jurul ochilor, acum pendulez intre Skincode si Roc.
    Vine vara, deci transpir mai mult, asa ca ziua ma dau doar cu serul matifiant de la Clarins sau cel de la Uriage (e mai bun Clarins) si spray apa termala Ivatherm. Daca e cazul, aplic si gelul Clarins Lisse Minute, nu fond de ten (vara, aproape niciodata) sau, daca nu il gasesc, Abracadabaume.
    Obligatoriu, o data pe luna, fac tratament de extractie, gomaj si hidratare la salon, cu produse Attache sau Matis, tot pe baza de vitamina C.
    Sunt multumita de cum imi arata tenul acum, dar am ajuns la programul asta cu efecte reale, dupa ani de incercari…

  21. Da, am vazut ca incercarile sunt baza. Regret ca nu am cum sa cumpar de afara produse. Si ma enervez ca nu am pe cine sa intreb. Fatucile de prin farmacii fac mai mult publicitate. Eu luam Vichy. M-am dus si am zis ca nu-mi face nimic, vreau ceva mai bun, nu banii sunt problema. Mi-a dat Galenic. Nici n-a pomenit de Roc (care exista si in farmacii…) Deci nu mai stiam cum sa procedez. Bine ca v-am gasit pe voi ! Produsele se gasesc la magazinele Sephora sau unde in alta parte ?

  22. Da, prin muuulte incercari, si nici atunci nu prea reusesc toatalsa am niste produse fixe, sa nu mai incerc. De astaa m-a surprins Ivatherm-ul, chiar am fost surprinsa sa vad efecte.

  23. Gasiti Ivatherm si Roc in farmacii.Clarins, Dr. Murad si restul despre care scria Miranda in Sephora si Ina Center. Cred ca cele profesionale, la salon.

  24. Karin, din lista mea de program despre care ti-am spus, cumpar din farmacii (Dona, Sensiblu sau Helpnet) Skincode, Roc, Uriage si spray-ul Ivatherm.
    Dr. Murad vitamina C, Clarins ser matifiant si Clarins Lisse Minute (gelul, nu fondul de ten) sau Abracadabaume, de la Sephora.
    Attache sau Matis sunt in programul lunar al esteticienei mele. Sunt multe saloane serioase in Bucuresti, unde poti avea tratamente foarte bune, la preturi decente… de exemplu, Adela ne scria de unul la Berzei, in articolul despre saloane.
    Succes!
    PS Galenic e ok… si atat. Nuxe nu se gaseste in Romania.

  25. Tot pentru Karin si Corina. Eu nu am fost impresionata de Ivatherm, dar folosesc mereu spray-ul. Cand am fost la Mihaela Leventer la clinica, recomanda Effaclar de la Roche Posay, se gaseste tot in farmacii. Nu am incercat decat crema de actiune rapida (uscare cosuri existente) si functioneaza. In rest, cum am baza in vizita la esteticiana si in hidratare plus vitamina C, nu am incercat restul gamei.
    Mare atentie, eu va sfatuiesc sa refuzati politicos „ajutorul” fetelor din farmacie, au targeturi de vanzari. Mai bine cititi pe indelete prospectele.
    Sensiblu (AD Pharma) importa in Romania Boots, l’Occitane, No7, Galenic si vor incerca mereu sa le impinga.
    Vichy este marca l’Oreal si dau comisioane grase farmaciilor.
    Avene dau recompense doctorilor care le prescriu cremele pe retete, dar in caz de ceva probleme mai grave, are efecte.
    Helpnet (Green Net) este importator Skincode etc.
    Si Catena sunt importatori directi…
    Asa ca… „recomandarile” nu sunt chiar recomandari.

  26. Update: Am fost azi la Sephora sa-mi caut creme. Locuiesc langa singurul mall al carui Sephora nu detine Clarins. 🙂 Foarte tare… Voi prin care ati gasit ? Fiind in lipsa mare, mi-am luat o Hydra Matifying Emulsion pentru piele mixta si grasa de la Uriage. Voi vedea. Pana gasesc ce caut, macar am cu ce hrani tenul…
    PS. Miranda, multumesc pentru sfaturi. Sunt nepretuite ! De trei ori ura !

  27. Azi în loc să lucrez că aveam termen limită am stat şi am citit comentariile voastre 🙂

    Ce zicea fata cu 2 rânduri de riduri vizibile sub ochi la 21 de ani mi se pare cam tras de păr, mai ales că a lăsat să se înţeleagă că nu se neglijează. Părerea mea personală este că percepe situaţia puţin deformat şi că ceea ce ea consideră riduri sunt linii de expresie.

  28. Eu Ralucăi i-aş recomanda să caute o cremă bună cu factor de protecţie mai întâi şi apoi cremă pentru îngrijire. Degeaba va da bani pe dermatocosmetice sau creme high-end dacă nu-şi va proteja pielea şi de ultraviolete.

  29. Gaby, multe dermatocosmetice au si factor de protectie… asa ca e destul de ok 🙂

  30. Eu am 23 de ani. as putea insepe sa folosesc serul de noapte de la Estee Lauder?? ma tenteaza de ceva vreme, desi investitia financiara pentru veniturile mele mi se pare destul de mare. miranda, ce crezi?

  31. Georgina, nu stiu ce ten ai, dar te-as sfatui sa astepti pana pe la 25 de ani. Momentan, creme hidratante cu factor de protectie si un ser cu vitamina C, de exemplu Juliette Armand, din saloane, cred ca este arhisuficient. Atentie sa te demachiezi dimineata si seara si sa folosesti o crema hidratanta speciala de ochi. Spor!

  32. Karin, eu te-as sfatui sa incerci si ceva pentru microexfolierea pielii si eliminarea celulelor moarte care incarca tenul, mai ales daca il ai gras. Cauta produse ce contin alpha hydroxy acizi sau acizi de fructe (acid glycolic, lactic) si beta hydroxy acizi (acid salicilic), care actioneaza mai in profunzime. In timp, iti vor face tenul mult mai proaspat, luminos, clar.

  33. Buna. eu am tenul foarte sensibil. Folosesc produse adecvate tipului meu de ten (unele profesionale, alte din farmacii- recomandari ale cosmeticianei mele), insa pentru noapte nu stiu ce crema sa folosesc. poate imi recomanzi una. Am 30 ani.Pot utiliza serul Estee Lauder?? Multumesc

  34. Georgeta, Estee Lauder NU are indicatii speciale pentru tenul foarte sensibil. Cum este un ser destul de scump, mai bine cere intai o mostra la Sephora sau la magazinul Clinique de pe Calea Victoriei si daca nu ai vreo reactie adversa, abia atunci sa il cumperi. Altfel… nu stiu, sa nu ai surprize neplacute.

  35. Ani la randul m-am chinuit cu o piele extrem de uscata, atat pe corp cat si pe fata. Desi beam zilnic peste 2-3 litri de apa, foloseam creme dintre cele mai scumpe si am mers la 4 doctori dermatologi nu am gasit o rezolvare de lunga durata. Mi s-a intamplat chiar sa mi se ingrase pielea insa era tot extrem de deshidratata, cu tendinte de ridare prematura si descuamare, ce sa mai – un cosmar! Am realizat ca rezolvarea mea nu se gasea in cremele a caror ingrediente te ingrozesc (parabeni, conservanti cancerigeni, parfumuri iritante sau alcool).

    Printr-un prieten am luat contact cu o firma din Africa ce comercializeaza unt de shea. Auzisem in trecut de cat de bun e, insa nu avusesem ocazia sa il si incerc. Numai dupa doua utilizari, pielea de pe coatele si calcaile mele (care era atat de uscata incat crapase si ma durea ingrozitor) a devenit moale si hidratata. De atunci, folosesc shea butter aproape pentru orice problema a pielii.

    Vazand ca in Romania acest produs nu exista sau, in rarele cazuri cand e pus la vanzare e la preturi exorbitante, m-am gandit sa va ofer ocazia de a profita de un unt de prima calitate, 100% natural si organic (vine din Africa direct!). Sunt atat de recunoscatoare ca am scapat de problemele tenului meu incat simt ca este datoria mea sa transmit mai departe acest secret! Sper ca veti incerca si veti constanta puterea acestui unt minunat pe pielea dumneavoastra!

    Crema noastra este facuta doar din unt de shea si uleiuri esentiale, nimic altceva adaugat, poate doar pasiune si grija. Lotiunile noastre sunt ideale pentru hidratarea pielii, pentru pielea uscata si foarte uscata, pentru vergeturi si celulita, precum si pentru elasticitatea si catifelarea pielii, ten acneic, ten gras, ten mixt, arsuri provocate de soare, s.a.m.d

    Expediem oriunde in tara, prin posta, cu plata ramburs.
    Pret: 20 RON/cutie.

    Mai multe detalii pe: http://www.lorisbeauty.wordpress.com

    Livrarea se face prin posta, cu plata ramburs (produsul se achita la ridicarea pachetului). Cost livrare: 5RON

  36. Buna !!!
    Ma bucur sa gasesc asa multe informatii interesante….si sfaturi.
    Eu am depasit de mult faza cosmeticelor din supermarket sau a celor achizitionate prin distribuitori, gen Oriflame cu exceptia celor de la Amway, cu care am inceput prin 2003 si ale caror efecte s-au vazut destul de repede.
    Am folosit Roc,Holy Land, Juliette Armand, Germaine de Capucini,Deuteria Cosmetics, GiGi Cosmetic si sunt foarte multumita de ele.
    (Am incercat si Vichy….cu siguranta Apidermin este mult superior!)
    Binenteles impreuna cu o sedinta de masaj facial aproape saptamanal si un tratament lunar.
    Am incercat microdermoabraziunea, mezoliftingul si chiar botox.
    Citind ce ati scris am adaugat pe lista „Hydradermie lift pentru ochi” pe care il voi incerca cat de curand.
    O zi buna!

  37. lam folosit de cateva ori si cred ca nu imi face bine , va rog sa ma ajutati ca am probleme cu fata am auzit ca e ptr persoane mai invarste nu de varsta mea?

  38. Pingback: Cosmetica de forum | proEstetic

  39. Diana, i-am scris mai sus si Georegetei, cu siguranta ca Estee Lauder NU este pentru tenuri sensibile. Parerea mea sincera este ca ar trebui sa te vada un dermatolog bun, gen Mihaela Leventer de la Dermastyle sau cineva de la Centrul Babes. 100% pentru tenuri foarte sensibile sunt cremele Avene, dar daca ai cumva afectiuni ale pielii, e mai bine sa te programezi la doctor. Vezi ca dna. Leventer nu iti minte frumos, iti va spune clar ce efecte poti obtine si nimic mai mult. Pe mine m-a impresionat cat de sincera e…

  40. Fetelor, daca tot se discuta de zor despre crema de ochi si crema de fata, va recomand Avene ser pentru conturul ochilor. Il folosesc de o saptamana si face minuni… acum sper sa ma tin de treaba si sa nu il las aruncat printr-un sertar cum fac cu alte creme minune 😛 Frumusetea sta in perseverenta, ca orice lucru mare spre care tindem 🙂

  41. Kaia, am incercat Bioline dar nu m-a convins. In fine, pentru corp, la impachetari, mi s-a parut ok, dar la fata… prefer, dintre cele profesionale, Juliette Armand, Attache, Matis sau Maria Galland.

  42. Buna, Miranda…..vreau si eu sa te intreb ceva….eu am tenul foarte uscat si mi s-a recomandat sa folosesc o crema de fata care sa nu contina apa ci doar uleiuri naturale….am tot cautat in comert, in farmacii, toate cremele au si apa in compozitie.Ma poti ajuta cu o crema care sa fie compusa din uleiuri naturale fara apa?

  43. Nu, nu am auzit pana acum de asa ceva. Insa pentru tenurile foarte uscate cred ca sunt ok cremele cu argan de la Beautik sau cele speciale de la Natural Paris… ori uleiul de hidratare Barefoots de pe rangali.ro.

  44. Din pacate multe femei inca mai cred ca o crema ieftina le poate ajuta sa scape de riduri…Partea trista e ca si o crema mai scumpa nu te poate scapa de riduri lupta dandu-se cu ridurile ca sa nu apara in primul rand si ca sa nu se mai adanceasca.
    Crema de ochi e o inventie menita sa mai scoata niste bani de la oameni.

  45. Wow câte comentarii au mai apărut între timp!!!

    Asta cu regimul de viaţă este valabilă din păcate. Când fumam aveam o piele groaznică, păream bolnavă.
    Dacă încerc să mă bronzez mă aleg cu evantai de riduri sub ochi, în ciuda FPS-ului mare şi a îngrijirii tenului.
    În săptămânile de vară când mâncam exclusiv fructe, legume şi orez fiert mi se curăţa tenul de toate coşurile, punctele negre şi alte drăcii care bântuie pielea post-adolescentă.

  46. Gaby, si eu, cand renunt la carne, nu mai am cosuri. Cum o dau pe grasimi, cum ma ingras si am ten de adolescenta bulversata…

  47. SOS!! ingrijorarea mea pt prevenirea aparitiei ridurilor s-a transformat in obsesie. adica, am observat 98% din persoanele cu care am intrat in contact au .. riduri, in 2 randuri, sub ochi .. ale mele parca s-au mai vindecat, mi-am cumparat Roc Hydra extreme sau ceva de genu si La Roche Posay Hydraphase yeux si .. apidermin 🙂 si observ o imbunatatire a calitatii pielii de sub ochi. Alta alternativa ar fi fost sa merg la clinica dermastyle sa-mi faca ceva cu ridurile sa nu se accentueze, insa sunt mult prea tanara pt asa ceva, iar obsesia mea e nejustificata. va multumesc pentru sfaturi. chiar as promova o campanie pentru combaterea factorilor de imbatranire prin alimentatie sanatoasa si ingrijire. insa, romanii nu sunt destul de receptivi la probleme de genu, pacat!

  48. VA multumesc tuturor pt comentarii,caut de mult un asemenea forum… eu am acces cam la orice creme din afara, dar nu ma prea pricep. Am aproape 25 de ani, 2 randui de riduri sub ochi (de vreo 3 ani, dupa un sjur la mare) si ten normal (mixt, tendinta de ingrasare in zona T). Problemele mele principale sunt cearcanele si pielea sensibila dinjurul ochilor- si punctele negre de pe nas, nu foarte vizibile. De curand am incercat cateva esantioane Kiehl’s, cleansing milk si toner, dar nu am fost deloc multumita- are cineva alte pareri? Din ce am citit pana acum, Roc are cele mai multe recomandari. Astept cateva sfaturi de la voi si inca o data va multumesc!

  49. @ Raluca, cati ani ai??? Bei suficienta apa? DORMI macar 6 ore pe noapte? Mama ta are riduri multe? Esti foarte slaba? Du-te la Dermastyle doar daca ai peste 35 de ani… Altfel, la cum o stiu pe dna. Leventer, te va trimite sa te plimbi, chiar nu ia banii daca nu e cazul. Eu am fost cu celulita la ea, dispusa sa dau o gramada de bani pe laser etc. si mi-a spus sa fac SPORT. Adica mi-a luat doar banii pe consultatie si nu a fost de acord sa fac prostii, cata vreme se poate prin regim de viata ok.

    @ Alex, Gabrielle a noastra are exact problemele tale. Ei ii merge de minune Avene ser, vezi mai sus.

  50. @ Diana. Nu, la 23 de ani nu recomand serul Estee Lauder. Mai bine ceva mai light, precum Avene.

  51. @ Lori, crema voastra este avizata de Ministerul Sanatatii? Nu de alta, dar nefiind din UE, este mai prudent sa nu le inducem in eroare pe cititoarele blogului, chiar daca nu costa mult si chiar daca, foarte posibil, crema e buna.

  52. Miranda- mersi mult pt raspuns. Am vazut si eu postul Gabriellei, dar si comentariul despre Avene- ca nu face rau,dar nici bine. Speram sa stiti mai multe, un singur exemplu pozitiv nu poate duce la nicio concluzie 😦
    Revin cu intrebarea despre Kiehl’s- pro, contra, indiferente?

  53. Miranda, te referi la laserul Fraxel? Daca da, mai bine ca te-a expediat frumos Leventer. Mi-a povestit o prietena experienta ei cu laserul Fraxel, care chiar costa o mica avere, pentru cicatrici postacneice (persoana adulta, erau intr-adevar destul de vechi). O sedinta costa ~750 de euro (in acea perioada) si bineinteles este nevoie de cel putin 4 sedinte. Persoana respectiva am impresia ca a facut mai mult de 4 sedinte, insa rezultatele au fost putin vizibile (dna dr. a lucrat si la o intensitate mica), nu a fost prea multumita.
    Nu am nici o intentie sa ii fac reclama negativa dnei Leventer, stiu ca aparatul este adus din America si astea sunt preturile acolo, dar mi se pare sincer aberant sa coste atat de mult, sa te incarci ca persoana de o mie de sperante si sa ai rezultate nesatisfacatoare. Am citit comunicatul lor de presa, aparatul era prezentat ca o mica minune.
    Daca te intereseaza, cunosc si alt tip de laser, considerat mai eficient. Dar eu stiam ca laserul este recomandat impotriva vergeturilor, nu a celulitei…

    Alex, eu am auzit pareri bune despre Clinique „All about eyes”. Iti spun doar din auzite, nu am incercat, deoarece nu am din fericire inca probleme cu ridurile la ochi. Ai grija insa, foloseste o crema cu protectie solara tot timpul! Soarele imbatraneste mult pielea.

  54. Draga Alexa, am fost la dna. Leventer pentru celulita si vergeturi… si, la recomandarea dumneai, cu sport si regim, am scapat, dar am folosit si Cellu, ceea ce am descoperit singura.

  55. buna! miranda, am 21 d ani . m-ai intrebat mai sus cati ani am. nu am riduri pronuntate insa ti-am zis ca ma sperie ce vad in jurul meu. acum mi-am luat o gramada de creme si mananc sanatos (la modu ca traiesc cu 1 kg de pepene pe zi, cirese, mere, banane, centrum .. :)) si uneori crenvrusti fierti, salate cu verdeata si ton cu lamaie) si alerg in fiecare seara 30 min. se mai intampla sa mai mananc cate-un ecler cu nes dar rar … sunt multumita oarecum de aspectul fizic, ma speriasera cele 2 incepututuri de riduri de sub ochi dar de cand ma dau cu crema toata ziua parca m-am schimbat… cat despre dna Leventer, poate doar pt alunite as apela la dansa si as da o avere .. pt altceva nu am ce! have a nice day girls!

  56. Buna Miranda,

    Am si eu mare nevoie de sfatul tau si al fetelor: as vrea sa incep sa merg la o cosmeticiana. Insa caut una foarte buna si capabila sa inteleaga particularitile fiecarui ten (nu doar tip de ten). Am avut ceva experiente neplacute in tinereti (mai exact: mici rani pe fata de la scos fictive puncte negre cu acul!?-doar cosmeticiana le vedea!!! Poveste veche, de prin facultate… M-am jurat sa nu mai calc..) Asa ca multa vreme am evitat subiectul, mai ales ca tenul meu arata (pana acum 1 an sau cam asa) destul de curat zic eu si mi-au mai zis si altii. Dar cum am trecut pragul de 30 (deja!! :-() cred ca este cazul sa ma preocup mai mult si de acest aspect si mai ales de problema ridurilor. Am tot intrebat in stanga si in dreapta si am primit „referinte” amestecate despre mai toate saloanele, inclusiv despre cele „de fite” asa ca nu prea imi vine sa mai fac experimente si sa achit si nota de plata (piparata) la final. Este cu atat mai complicat cu cat nu am reusit sa ma impac bine decat cu foarte putine creme – (e drept ca profesionale nu am incercat decat Clinique, apropo de discutiile de mai sus). Incercam creme de hidratare, ma trezeam cu mici eruptii, iritatii, etc de care in mod natural nu am avut parte niciodata… Asa se face ca cea mai buna si constanta prietena a ramas – o sa radeti, dar asta este – Doina (lotiunea).
    Mi-ar fi de mare folos daca m-ati indrepta catre cineva care chiar face cu pasiune si pricepere munca de cosmeticiana si sa pot sa ma las pe mana ei cu inima deschisa… Promit sa fiu cuminte 🙂
    Multumesc! Ah! Sa nu uit: sunt din Bucuresti. 🙂

  57. Lolita, eu am probleme cu tenul, asa ca am incercat destul de multe cosmeticiene. Imi plac Diana de la Caresse si Cristina de la Q Studio (ambele in zona Dorobanti). Am auzit numai de bine si despre tratamentele de la Thea. Bafta!

  58. Incercati cat mai mult sa folositi cosmetice organice( dar alese cu grija pt ca nu toate care au eticheta de organic sunt asa). Cititi ingredientele si cu cat au mai putine gen parfum, coloranti cu atat mai bine.
    Daca doriti sa va puneti in tema cat bai bine cu acest subiect, gasiti resurse suficiente aici: http://www.pentrufrumusete.ro, dati o cautare pe subiectul care va intereseaza.

  59. am un ten f nasol credetima la 23 de anii cred eu este varza tenul meu binenteles !ce afectiuni detin(e):zona t mixta cu tendinta acneic(a)stiti nu prea stiu eu despre chesti dintrastea deoarece eu folosesc apa si sapun si din an in paste cine stie ce crema si acum num-i mai place tenul meu culoarea pe care o am mi-sa subtiat pielea fetei asa simt cand o ating iar in afara celor spuse de mine mai sus :ten mixt cu tendinta acneica mai im-i apare de sub piele niste cosuri micutze si nu stiu ce sunt „ori puncte negre ori puncte de grasime „asa ca va rog din tota inima mea ajutatima si pe mine sa am si eu un ten frumos si luminos .va multumesc cami cititi mesajl si va doresc o zi buna

  60. Nu-i asa fetelor ca trebuie sa intelegem pe toata lumea, cu probleme mai mici sau mai mari… indiferent de ce natura sunt? 🙂

    „Chesti dintrastea” sunt putin mai delicate si mai greu de diagnosticat on-line, Corina.

    Sfatul meu e sa mergi la un cabinet cosmetic, macar pentru un diagnostic profesional,eventual o curatare in profunzime. Cosmeticiana va avea grija sa-ti explice orice detaliu care te intereseaza, si-ti va da cele mai bune indicatii vizavi de problemele pielii tale.
    In rest incearca sa citesti cat mai mult, netul e mare 🙂
    Formeaza-ti cateva notiuni de baza priving ingrijirea zilnica… fara apa si sapun, si alte minuni asemenea.
    Si nu uita ca nu vei avea o vesnicie 23 de ani… ai grija de ten acum ca sa-ti fie bine mai tarziu.
    Anii „lucreaza” si nu iarta. 🙂
    Multa bafta!

  61. merci Dana !si un cabinet de cosmetik daca se poate im-i putetzi recomanda? adik unul care sa fie f bun !?

  62. Dragele mele, am devenit dependenta declarata de acest bloog, imi place tare mult si savurez orice subiect nou de asemenea si posturile voastre. am si eu o poveste cu tenul „varza” de acnee. Gramezi de bani cheltuiti pe lasere, tratamente cosmetice, produse profesionale, anticonceptionale, etc. rezultatul a fost o dezamagire profunda si multi bani cheltuiti,pana am hotarat sa merg la un dermatolog. Am sunat sa fac programare la d-na dr. Leventer, eram prin luna iunie si mi-au spus ca mai are liber la programari prin Octombrie, asa ca la recomandarea unui prieten medic am ajuns la un dermatolog BUUUUUUUUUUn de’a devaratele Conferentiar Dr. Catalin Popescu, medic in sp. Colentina si la Medsana Cotroceni, si dupa o discutie care m-a uns la suflet si dupa un set de analize, mi-a dat tratamenul pe care il iau de 2 luni si dupa 20 de ani de lupta cu acneea am in sfarsit tenul la care am visat, in toti acesti ani. Trebuie sa va spun ca in 20 de ani nu am iesit niciodata fara fond de ten. Ce vreau sa va spun este ca cine se lupta cu aceasta afectiune doar cosmetica e aproape „apa de ploaie” fara tratament serios.
    va doresc succes

  63. Ma simt in masura (ca si cosmeticiana) de a face cateva precizari:
    Exista aici doua directii majore:

    1) Incultura – o buna parte din cosumatoare confunda, din lipsa de educatie medicala, cosmetica cu dermatologia. Este drept ca cele mai indicate produse
    sunt dermatocosmeticele, dar aceasta nu are legatura cu activitatile specifice cosmetologiei/dermatologiei. Dermatologia trateaza MEDICAL (cu tratament strict medicamentos)afectiunile majore ale pielii, prin analize complexe de tesut,
    sange, etc. Aici se incadreaza dermatitele de orice etiologie, acneea, infectii ale pielii, samd. Cosmetica se ocupa de intretinerea/echilibrul functiilor pielii si trateaza afectiunile minore de ordin estetic (pete,cosuri,o parte din riduri, samd)

    2) Recunosc ca sunt multe cosmeticiene care intrec limita cosmetologiei fara masura, si fara a constientiza urmarile. Iar aceasta se intampla numai din dorinta de castig! Sunt convinsa ca oricare cosmeticiana stie ce „minuni” fac tratamentele aplicate si cat succes poti avea cu ele. Aici conteaza cat de fairplay esti ca om: poti „vinde abur” (ca si medicii „pe incercate”) sau poti
    fi cinstit in fata clientei care se asteapta la un anume rezultat. Ideal este sa alegi corectitudinea, pentru a-ti castiga increderea. Din pacate sunt multe
    cosmeticiene care lucreaza „la norma”, fortate de patron sa adopte o atitudine dependenta de „incasari”. Dar crede-ma ca sunt si exceptii.
    De multe ori mi-e ciuda sa vad cata confuzie creeaza asemenea „specialiste” in randurile consumatoarelor, dar ca orice padure care isi are uscaturile sale
    trebuie sa admitem si asemenea lucruri, nu?

    Asta nu inseamna ca orice interventie cosmetica e „apa de ploaie”, asa cum nu orice cosmeticiana e in masura sa aleaga tratamentul eficient si cu rezultatele vizate.

    Personal am inteles corect interventia ta, insa nu as vrea sa fie interpretata gresit de catre alte cititoare.

    Va doresc de asemeni succes, si sa aveti norocul unei „alegeri” inspirate. 🙂

  64. Draga mea, poate ca nu am fost corect inteleasa, nu am spus ca toate tratamentele cosmetice sunt „apa de ploaie” am vorbit din experienta personala si ma refer exclusiv la un ten cu mari probleme ai anume acneea si de regula am fost trimisa la cosmetica ptr. a rezolva problema dar din pacate nu a fost deloc asa, nu cred ca ma poate contrazice cineva ca o asemenea afectiune se trateaza numai cu tratamente cosmetice. Da asa este din pacate eu am fost dezamagita de cometiciene „de duzina” dar crede-ma ca nu m-am dus la saloane de cartier, ci dimpotriva am ales saloane de top, cert este ca niciodata aceasta afetciune confirmata de analize nu se trateaza numai local. Repet am postat mesajul ptr.toate doamnele care se lupta cu asemenea problema. A si mai e ceva sunt o persoana foarte sanatoasa manac obsesiv de sanatos, fac sport beau foarte multa apa si asta de cand ma stiu, in completare am respectat cu sfintenie tratamentele cosmetice, am facut de 2 ori autovaccinul preparat la Cantacuzino si din pacate nici un rezultat. Dar da sunt de acord ca absolut toate doamnele trebuie sa isi ingrijeasca tenul cu tratamente cosmetice si e foarte important sa nu fie dezamagite.

  65. citez: ” Personal am inteles corect interventia ta, insa nu as vrea sa fie interpretata gresit de catre alte cititoare.”
    Eu iti dau mare dreptate in ce ai spus, si-ti sustin ideea.
    Pe principiul „unde dai si unde crapa” am intalnit(chiar aici) persoane care concluzioneaza gresit unele comentarii.
    Am avut in intentie sa aduc o completare la afirmatiile tale, tocmai pentru a evita lucruri de acest gen.

    Dar uite ca acum chiar o sa te contrazic la o chestie:
    „crede-ma ca nu m-am dus la saloane de cartier, ci dimpotriva am ales saloane de top”
    Aici gresesti! Poate pt tine „saloanele de cartier” sunt acele cabinete mizerabile, unde se lucreaza cu produse „GIGI” la ambalaj (si pline cu Nivea), si unde tanti cosmeticiana pensionara nu a trecut in viata ei pe la vreun seminar cosmetic sau studiat ceva de’ale meseriei, extra decat facuse acum 40 ani la Igiena. Ei bine, pentru mine asta inseamna salon de cartier ( atunci cand ma exprim cu acest termen)
    Iar situatia nefericita a saloanelor de top am comentat-o mai sus.
    Deci criteriul de alegere pare a fi cu totul altul.
    Ca morala, am sa-ti spun un lucru pe care eu o sa-l tin minte toata viata:
    Acum cativa ani, aflandu-ma la un seminar in Bucuresti, am intrebat trainerul( care promova brandul „X” in toata tara) cu ce produse si in ce salon merge pentru intretinere. Ma asteptam sincer sa-mi dea un nume al vre’unui salon de top care lucreaza desigur cu marca pe care el o visa. Raspunsul? „Merg la o doamna care lucreaza pentru ea intr-un salon micut… fara un nume relevant, cu gama de produse „Y”. Am ales asta pentru ca imi place cum lucreaza, stie ce face, iar tehnica de aplicare a tratamentului conteaza mult mai mult decat produsele in sine. Degeaba exista produse bune, daca tehnica de lucru e „ieftina”.
    Comentariile mele probabil ca le deduci singura. 🙂

    Eu am o vorba, pentru ca „m-am fript” de multe ori: APARENTELE INSEALA!

  66. clarins, sephora..prostii. hai sa fim seriosi. sunt anumite creme 100% din ingrediente naturale si bio care costa de la mediu spre mult ( depinde de firma). doar acelea merita banii. dar problema e ca sunt multe snoabe pe lumea asta care au impresai ca daca dau 200 dolari pe un Lauder arata mai bine. Vreti sa stiti ceva? prietena mea de 40 de ani arata ca la 30 si toata viata ei nu a avut bani si a folosit nivea clasica ( aia pe care o blameaza miranda). eu ( 28 ani) la fel, folosesc nivea clasica ( da da , aia in cutie de metal albastra) de vreun an de zile si pot sa spun ca se vede in sensul POZITIV. si nu cosmeticiana scumpa ca naiba care nu face nimic. Doar un gomaj ( o data pe saptamaan) facut acasa cu malai amestecat cu ulei de masline. si la varsta mea tanara ce e drept, arat mult mai bine ..muuuullllttt mai bine, decat cateva alte fete care dau o avere pe creme si tratamente. Ele arata de 35 de ani iar eu de 20…Oricum atunci cand cumperi o crema platesti brandul si ambalajul frumos in primul rand. Mai cititi si voi ingredientele al cremele astea si nu va uitati ca WOW nu stiu ce compus minune contine daca in rest sunt pline de ingrediente toxice pt piele….si lasati snobismul

  67. WOW, Lili!
    Multumeste-i domnului ca esti o fericita! Insa noi, restul, nu gresim cu nimic cautand solutii…fiecare dupa posibilitati… „Mama natura” nu e la fel de darnica cu toata lumea. Ca si in viata, unii se multumesc cu „nivea” si considera ca astfel
    sunt Ok, asa cum pentru altii „sephora” reprezinta un standard de viata…

    Saraca cosmeticiana „scumpa ca naiba”, trebuie sa se adapateze acestor criterii, pentru a putea comunica pe limba ambelor categorii 🙂
    Sunt de acord ca sunt situatii in care platesti brandul si ambalajul, dar nu generaliza.
    Nu s-a nascut nimeni specialist in ingredienti cosmetici, pana si savantii au invatat pana sa ajunga experti. Ce pretentii sa avem atunci de la noi,
    consumatoarele?
    Exact aceasta se vrea a fi blogosfera in care tocmai ti-ai facut remarcata prezeta…un loc in care descoperim cat de „inzestrati” suntem …:)

  68. hmm..ideea e ca totusi stiu mai multe persoane care nu folosesc branduri scumpe si totusi sunt f ok. acum ma gandeam ca am citit un articol nu mai stiu unde in care se dezbatea problema cremelor de fata. pe scurt recomanda sa nu se foloseasca creme complicate pt ca fac mai mult rau decat bine. acum, de acord ca unele femei nu pot trai fara sephora, dar oare asta nu e din cauza ca au abuzat de fel de fel de creme care acum nu isi mai fac efectul?. imi dau si eu cu parerea…totusi, daca tot dati multi bani pe creme, de ce nu folositi creme din gama bio organic? se pot comanda pe net. macar sa incercati . Aaa, am cunoscut o tipa chimist ( nu era romanca) la Lancome, spunea ca sunt varza produsele lor,mult prea toxice pt piele. Apoi am cunoscut o make up artist de la firma Dior, printre altele, intrebad eu de diverse produse, ea a zis sa nu dau banii pe tot felul de chestii scumpe fara nici un efect, ca daca e Dior nu inseamna ca e si bun…Nu ca as fi dat banii multi pe astfel de produse, dar ma documentam si eu.

  69. si sa nu ma intelegei gresit, nu e vorba pana la urma daca iti permiti sau nu sa dai bani pe o crema lauder sa zic, ideea e daca nu cumva cam arunci cu banii pe fereastra. Nu banii in sine sunt problema, ci fapul ca iei teapa. Ma gandesc ca femeile ce folosesc creme scumpe pana la urma tot la Botox ajung pt riduri:D cu toate cremele

  70. adevarul e ca daca citesti ingredientele de pe creme gen Chanel te crucesti. Pline de conservanti si alte ingrediente periculoase pt piele..Or avea nu zic si ingrediente ‘ minune’, dar oare ingredientele toxice nu le depasesc pe cele ‘ minune’? Eu am avut crema de la Arden si de la Chanel, dupa eticheta pt tipul meu de ten, si m-am ales cu niste iritatii de toata frumusetea si nici nu a trebuit sa imi dau mult cu ele , de prima oara mi.au facut rau. Acum vorba lui Lili, cu Nivea nu am avut nimic, sau cu Elmiplant…care o fi explicatia? dermatologul exact asta a spus: aceste creme sunt mult prea toxice…poate ca unele dintre voi le suportati si n u aveti probleme vizibile acum ..dar oare nu va afecteaza pe termen lung folosirea acestor cosmetice?

  71. buna, as dori si eu un sfat. am 28 de ani iar riduri ..hmm..nu le vad..problema mea e ca am pielea uscata si nu stiu ce sa ii mai fac. sa o luam pe rand , ca si demachiant folosesc clasicul elmiplant luant din tara ( nu locuiesc in romania) deoarece e f bland. In general cand aplic demachiat pe fata ma ustura. Iar crema de fata, ca si Lili, Nivea cea albastra din acelasi motiv, e f blanda, nu ma ustura fata de la ea. Si tu totusi crema nu pot sa spun ca hidrateaza nu ziuc 24 de ore dar nici macar 12 si trebuie aplicata de mai multe ori pe zi. DAca imi dau cu fond de ten hidratant e ok, dar daca nu folosesc fond de ten trebuie sa aplic crema de mai multe ori ca altfel simt cum ma tine pielea. Am mai avut creme, Vichy, Arden…nu suport cand le aplic ca ma ustura pielea fetei destul de rau :(. CIne imi poate recomanda si mie o crema pt ten uscat delicata eficienta si adaptata varstei mele. Nu mi se decojeste pielea, nu am pete rosii, dar in rest ustura si se inroseste usor daca e agresata . Mai folosesc apa termala pt calmare si e f buna, insa nu mai stiu ce crema sa iau. Ma gandeam mai noi la Occitaine, la untul pur de Karite sau la Roc Endyral. Ce parere aveti? E oare nevoie insa sa folosesc si o crema antirid ( pt ten sau ochi). Momentan am inceput un program strict de baut apa si facut gomaj, se va dimbunatariri nu zic, dar o crema mai buna tot am nevoie. Mersi mult.

  72. Avene nu am incercat. Am auzit ca ar fi mai proate ca Vichy..acum nu stiu ce sa zic pt ca nu am incercat. Acum ma intreb, sa iau Avene pt ten uscat sau crema antirid? Incep sa ma gandesc si la creme antirid mai ales dupa ce am tot auzit ca femei care folosesc asa ceva de la 25 de ani, iar eu am ..deja 🙂 28.

  73. Nu vreau sa fiu stresanta:) dar am citit pe aici cineva mentiona de chimicalele din creme, pe alte forumuri la fel e ca o mica psihoza cu parabenii si co. Ce parere aveti?

  74. Laura, Avene este foarte ok cand ai probleme cu tenul si vrei sa fii sigura ca este ceva delicat pe fata. Roc e mai puternica. La 28 de ani, cred ca e suficient sa ai mereu crema hidratanta cu factor de protectie (Avene e ok) si, noaptea, crema de fermitate (Roc) sau cu vitamina C (Dr. Murad – chiar ca sunt fan!). Pentru ochi, parerea mea este ca niciodata nu e prea devreme sa folosesti crema antirid, dar sa nu fie intensiva.
    Eu, personal, nu am nimic contra parabenilor – dar nu sunt deloc specialista si pot sa ma insel…

  75. buna seara va spun la toata lommea si incerc sa te anunt dna dana ca am consultat un salon de cosmetica ,la care mi sa zis:cica treb sa mi se faca cateva sedinte cu masti de gomaj si gata .la care eu ma adresez dansei!doamna cate sedinte treb sa urmez pt a avea si eu tenul pe care lam avut cu ceva timp in urma adik fara cosulete fara aspectul acela sters si fara aspect de coaja de portocala.

  76. Multam de sfat Miranda. mi-a placut mult blogul tau asa ca am inceptu sa scriu si eu pe ici pe colo sa imi dau cu parerea:D

  77. Buna seara si tie, Corina.
    Mda!
    Cazul clasic in care se face „cosmetica” in Romania. Si eu sunt romanca, si eu fac cosmetica… insa ajung deseori sa-mi fie rusine de domeniul sub care-mi desfasor o parte din activitatile mele. Probabil ca in timp ma voi imuniza la acest sistem „virusat” si nu voi mai reactiona: nici la panourile de care te impiedici in fata frizeriei, pe care scrie cu creta: tratament GIGI 35 lei, si nici la cabinetele cosmetice in care lista de preturi este afisata pe etapa de tratament…gen: gomaj 2o lei, masca 20 lei, masaj facial 30 lei… in ideea ca poti opta doar
    pentru una din ele, dar cu multumirea ca ai facut un TRATAMENT intr-un asa-zis „salon”.
    Ce credeti ca a ramas in capul Corinei dupa o asemenea experienta… si cu atat mai mult cu cat a
    fost probabil prima (si ultima) :d Si ne mai punem intrebari de ce educatia cosmetica lasa de dorit…

    In ce priveste problema ta, Corina, cauta un salon in care iti poti face un tratament OXIGENANT.

    Este tratamentul dedicat citadinelor, fumatoarelor, in general persoanelor care au acea culoare a pielii specifica poluarii. Un tratament cosmetic este un tratament complex, nici pe departe un simplu gomaj sau doar un masaj facial. Din nefericire alegerea ta a fost neinspirata, insa sunt convinsa ca vei mai incerca si alte variante. Ai sa vezi ca merita.

    Intr-adevar sunt doamna de multi ani, insa te rog nu te mai adresa asa, am oroare de asemenea „prefixuri”; desi prefixul meu incepe cu 3, multe persoane mi se adreseaza „don’soara”.Insa aici mereu am fost(simplu) Dana.

  78. ok dana multumes pt vb tale care sunt atat de adevarate incat este adevarat ceea ce ai postat mai sus un pic,uff tare i grea viatza asta la noi in ROMANIA.va salut pe toate si sper sa reusesc si eu .

  79. fetelor stau in franta si am cumparat o crema d la LOREAL anti rid si a facut viermi;incredibil
    numai flositi creme de la loreal
    folosesc caini la prepararea lor!!!!!!!!!!
    va rog mult

  80. buna fetelor.am o fata foarte sensibila,am incercat aproate toate brandurile(dior,obagi,este lauder,dr.clabo…,dar rezultate vizibie,sincer nici una.acum falosesc shiseido,sut f.curioasa de rezultate.eu una chiar ca nu stiu ce sa mai folosesc.cu stima Mariana.

  81. Dragelor, spuneti-mi si mie la ce va ajuta pe voi apa termala de la Ivatherm? Mie imi usuca fata, deci indirect grabeste aparitia ridurilor.

  82. In ceea ce priveste dermatocosmeticele, pe mine personal nu prea m-au convins, prefer mai degraba ceva organic.

  83. Buna fetelor, va rog sa ma ajutati si pe mine cu sfaturi! Tenul meu este uscat si sensibil, folosesc creme Avene + apa termala Avene, dar nu simt sa faca nimik; varsta probabil, am 31 ani. Oare ce ar fii mai bun sa folosesc? Multumesc! Multumesc Miranda pentru clipele frumoase pe care le ‘petrec’ pe blogul tau!

  84. Доброй ночи. Вот меня, как консультанта из Белоруси, волнует вопрос о отношении к нам, так сказать к тем, кто только начинает свою карьеру… Говорят, что в других регионах в случае праздников, консультантов поздравляют, дарят цветы и подарки, а не обходятся банальной открыткой, как это делается у нас… Ведь это же воистину и приятно и понимаешь, что тебя хоть капельку, но уважают. Расскажите, как у Вас с этим?

  85. Pana una alta am fost eu mai curioasa si l-am intrebat pe Domn Gugle ce vrea sa spuna domnisoara :
    (citez translatorul online)

    „Noapte bună. That’s me în calitate de consultant în Belarus, sunt vizate pentru noi, ca să zic aşa pentru cei care sunt doar începutul carierei sale … Se spune că în alte regiuni, în caz de concediu, consultanţi felicit, da flori si cadouri, şi nu costul carte poştală banal, după cum se face cu noi … Dar acest lucru este cu adevărat plăcută şi dau seama că ai cel puţin un pic, dar respectate. Spune-ne ce faci cu ea?”

    Ati inteles, da? Cum e cu crema de ochi si consultanta in Belarus….
    Miranda, ne-am distrat (iarasi), ne-am tras concluziile … dar eu, de regula, nu-mi incarc baza de date cu non-sensuri 🙂
    Sfatul meu ar fi sa-i dai un delete dupa ce consideri ca toata lumea a luat aminte la sfaturile don’soarei. :))
    Sunt inevitabile chestii de gen, dar eu una stiu cand intru aici gasesc numai lucruri faine pentru care chiar merita sa-mi rup minute din programul meu.

  86. Buna seara Dana,as dori un sfat: am 23 de ani,tenul mixt,cuperozic(in urma diagnosticarii la un cabinet)si usor riduri fine(de expresie probabil).Sunt fumatoare si de cativa ani din cauza jobului unde faceam ture de noapte si a regimului de viata haotic am neglijat de multe ori intregul ritual de,demachiere,hidratare.Adaug si faptul ca sunt fumatoare,insa regimul alimentar il am foarte bine pus la punct,plus 2 litri de apa.Ce creme imi puteti recomanda pt varsta si tipul meu de ten?Multumesc frumos,Ana

  87. Buna seara tuturor 🙂

    Ma bucur si eu sa gasesc un loc unde se discuta despre produsele cosmetice pentru ca prefer o recomandare din experienta cuiva decat o recomandare facuta de cineva care stiu ca vrea sa imi vanda un produs. Eu sunt multumita inca de cele pe care le folosesc dar pe viitor sigur o sa am nevoie si de altceva 🙂

    Am 27 de ani si momentan folosesc doar tonic si crema de zi pentru ca inca nu am observat riduri … sau nu stiu eu bine sa apreciez :)) ( am inceput sa imi pun intrebari dupa ce am citit aici despre fete de 21-23 de ani care se plang de aparitia lor dar am decis totusi ca inca nu e cazul sa ma stresez pe tema asta ).

    Eu folosesc crema de fata si tonicul de la body shop din gama cu aloe vera. Am tenul usor sensibil si uscat si momentan sunt multumita de ele. Pe un alt blog pe care il citesc am gasit link la un site unde sunt listate foarte multe produse de ingrijire si riscul lor de toxicitate. Nu sunt neaparat o fanatica a produselor verzi dar iau si aspectul asta in calcul atunci cand trebuie sa imi aleg ceva iar produsele astea doua de la body shop au din fericire un risc minim.
    Site-ul este acesta http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php?nothanks=1 🙂 in cazul in care v-ar interesa si pe voi sa cautati produsele voastre. Eu banui ca e nepartinitor pentru ca am observat la fiecare firma note de la cele mai bune la cele mai proaste … adica nu e recomandata nici una ca geniala sau foarte proasta in totalitate.

    Ce vroiam eu sa va intreb este in functie de ce criterii judecati daca o crema de exemplu este buna sau nu. La mine a fost vorba doar de remedierea unei probleme in sensul ca incepuse sa ma usture tenul si sa fie foarte uscat. Iar acum s-a mai adaugat si ok-ul asta dat de riscul toxic minim. Dupa cum am mai spus eu inca nu observ sa am riduri … ar trebui sa ma mai preocupe altceva ?
    Ca informatii suplimentare – de acum 2 ani cand am terminat facultatea dorm si eu destul 🙂 , nu ma machiez, nu fumez si nici nu ma bronzez :))) pentru ca am tenul foarte alb si am renuntat sa ma mai chinui sa capete o culoare vara ( din cate stiu eu si bronzul imbatraneste tenul )

    Multumesc

  88. Ana1, observ ca problema ta e destul de serioasa… am remarcat aceeasi intrebare din partea ta si la mine (pe blog). Nu am apucat sa-ti raspund pt ca zilele astea am fost full pe partea „live” a cosmeticii. Insa, iti promit ca in cursul saptamanii (cum imi permite timpul) voi posta un articol (cu dedicatie 🙂 ) Raspunsul e mai amplu decat un comentariu…

    Ana2, „criteriile dupa care judeci o crema?” sunt extrem de complexe. In urma unei intrebari asemanatoare am scris:
    http://proestetic.ro/estetica-faciala/alegerea-produsului-potrivit-informeaza-te-si-fa-diferenta/
    Este drept ca sunt sute de produse la care din start ar trebui sa spuneti „pas” (motiv pt care suntem o comunitate care discuta permanent despre…) insa bulinele albe acordate unei creme nu-ti ofera niciodata garantia succesului si in cazul tau. Priveste review’urile ca o directie necesara, niciodata ca o tinta… asa cum bine concluziona si Miranda aici: https://mirandaspune.wordpress.com/2009/10/17/nu-dati-banii-pe-prostii

  89. buna ziua.am 37 ani si asi dori sa stiu daca roc e o crema indicata pt varsta mea.am un ten mixt,nu am riduri am insa cearcane.multumesc

  90. 😉 l-am recuperat:

    Ana1, observ ca problema ta e destul de serioasa… am remarcat aceeasi intrebare din partea ta si la mine (pe blog). Nu am apucat sa-ti raspund pt ca zilele astea am fost full pe partea “live” a cosmeticii. Insa, iti promit ca in cursul saptamanii (cum imi permite timpul) voi posta un articol (cu dedicatie 🙂 ) Raspunsul e mai amplu decat un comentariu…

    Ana2, “criteriile dupa care judeci o crema?” sunt extrem de complexe. In urma unei intrebari asemanatoare am scris:
    http://proestetic.ro/estetica-faciala/alegerea-produsului-potrivit-informeaza-te-si-fa-diferenta/
    Este drept ca sunt sute de produse la care din start ar trebui sa spuneti “pas” (motiv pt care suntem o comunitate care discuta permanent despre…) insa bulinele albe acordate unei creme nu-ti ofera niciodata garantia succesului si in cazul tau. Priveste review’urile ca o directie necesara, niciodata ca o tinta… asa cum bine concluziona si Miranda aici: https://mirandaspune.wordpress.com/2009/10/17/nu-dati-banii-pe-prostii

  91. Aaa: cred ca-i in asteptare datorita linkurilor continute (si-l vede ca un spam).
    🙂 Miranda e draguta si ne protejeaza de domnii amabili care „tin peretele sa nu cada” ( pt cine a prins momentul) Vorba ta, Miranda: mai radem si noi … 🙂

  92. hey, imi da si mie cineva vreun sfat?

    am aproape 20 de ani si mi-ar trebui o crema hidratanta pt ochi. imi simt pielea f uscata (mai ales cu vremea asta) si pana acum am folosit ulei de masline, dar as vrea totusi o crema.

  93. intrebare dragele mele: Cand se aplica apa termala de la Avene, am si eu si nu stiu cand sa o aplic? Multumesc de raspuns!

    Va pup!

  94. O crema hidratanta ochi pt 20 ani ar trebui sa fie sub forma de gel. Daca vrei ceva garantat eficient mergi numai pe dermatocosmetice din farmacii. Daca vrei doar sa te multumesti cu gandul ca faci ceva pt pielea ta, poti achizitiona si Oriflame, Avon, Garnier..etc (fac si astea bine, dar numai la psihic:)… si automat te

    vezi instant mai frumoasa). Un gel bun pt ochi ti-as recomanda Iwostin (farmacii); are un pret decent, iar deocamdata nu ai nevoie de produse cu ingredienti de top antirid.

    Gabitu,
    Apa termala (nu conteaza firma) o poti folosi oricum, oricand si in orice combinatie. Incepanad de la demachiere (pe post de demachiant/tonic mai ales), fixator bun pt machiaj, emulsionata cu crema de zi pt o absorbtie mai rapida si mai profunda, emulsionata de asemenea in produsele de noapte, extraordinar calmant pt fata iritata de frig (ca tot e sezon), samd. Deci ar trebui sa termini o doza de apa termala intr-o saptamana 🙂 Personal o folosesc de regula inaintea oricarui produs pe care-l aplic pe fata (fie crema, fie produs natural), si o adaptez atunci cand simt ca tenul o cere. In timp ai sa distingi beneficiile ei si vei reusi sa-ti dai seama singurica cand sa o utilizezi 🙂

  95. Buna! In primul rand, vreau sa va spun ca citesc de doua zile(de cand am descoperit blogul) postarile de pe acest blog, comentarii etc. si abia ma desprind de calculator… Ce imi place este ca postarile depasesc gradul comun de apreciere a cosmeticelor, frecvent intalnite pe net, gen: Avon, Oriflame etc.etc.
    As dori si eu cateva sfaturi cu privire la crema de fata si de ochi. Momentan folosesc Estee Lauder Advanced Repair (atat serul Recovering Complex), cat si crema de ochi. De serul pentru fata ma declar mai mult decat multumita! Este extraordinar. Crema de ochi…ce sa spun…este ok, mult mai buna decat altele pe care le-am folosit, totusi imi doresc o mai buna ingrijire antirid, pentru ca ridurile isi cam fac aparitia.
    Pentru fata folosesc Caudalie Pulpe Vitaminee-Emulsion Premieres Rides. O folosesc in special seara, desi am observat ca nu ingrasa tenul chiar daca o aplic si dimineata, motiv pentru care am renuntat la crema de zi pentru ten gras si am inceput sa folosesc Caudalie si dimineata. Totusi, as dori o recomandare si pentru crema de zi. Mentionez ca am tenul gras, cosuri sporadice. Ce ma intereseaza si ce nu am gasit ana acum: o crema/gel/etc.care sa lasa pielea matifiata(fara sa „stranga”) cat mai mult timp. Va multumesc!

  96. Am descoperit site-ul si ma declar impresionata de informatiile gasite, abia astept sa citesc pe indelete cand termin sesiunea si sa incep sa incerc unele produse mai sus amintite.Din adolescenta datorita unor probleme endocrine, am pendulat intre cosmetica si dermatologie.In momentul acesta as avea nevoie de o recomandare in privinta unei cosmeticiene in Cluj sau Brasov, intreb asta fiindca vad ca din cele care ati scris sunteti si in domeniu.Cred sincer mai ales la un ten cu probleme ca are nevoie de ingrijire la salon, cremele vin ca o completare.Mereu incerc sa le spun prietenelor sa nu isi mai stoarca ele cosurile, punctele negre sau de grasime, ca viitor medic recunosc necesitatea unei persoane competente.E nevoie de mai multa educatie, dar si de putina ordine in sistem, fiindca ma ingrozesc aud de saloane care nu respecta toate regulile de igiena, nu mai vorbesc de profesionalismul cosmeticienelor.O sa revin sa povestesc din experienta mea cu diferite creme si poate intre timp primesc numele unei cosmeticiene.Multumim pentru efortul care il faceti sa ne raspundeti.

  97. Buna,sunt bucuroasa pt ca am gasit acest blog unde nu se bat campii ci chiar gasim informatii utile.Eu sunt din Timisoara si din pacate si aici avem aceeasi problema legata de gasirea unei cosmeticiene care chiar sa stie despre ce vorbeste.
    Eu am 30 de ani si am un ten uscat.Desi am incercat mai multe variante nu reusesc sa gasesc o crema de fata care sa imi faca bine.Dupa ce ma dau imediat imi simt tenul hidratat,dar senzatia dureaza doar cateva minute….apoi iar il simt asa uscat.
    Problema cea mai mare o reprezinta faptul ca am 2 riduri pe frunte si 2 pe gat si ma intrebam daca stiti cumva vreun remediu specific pentru aceste zone deoarece ma obsedeaza.
    Va multumesc anticipat .

  98. Dana, ridurile aparute, cam asa raman… ideea este sa previi sa iti apara altele. Pentru ten uscat ai incercat Roc, Avene, Maria Galland?

  99. Denisabia, nu cunosc saloanele din Brasov si Cluj, dar stiu ce game profesionale sa iti spun ca merita – ca sa fii atenta cand mergi la salon. Este vorba despre Maria Galland, Attache si unele produse Juliette Armand. La tenul tau nu merg nici Guinot, nici Babor, nici Matis, nici Academie… ca sa citez cateva dintre cele des intalnite.

  100. Mihaela, cred ca folosesti creme foarte bune, nu aici ai de lucru… ci la obiceiurile cosmetice. Faci tratament profesional la 2 saptamani, pentru energizare etc? Daca da, e ok. Si iti mai recomand sedinte de Lift 6, la Miko sau la Caresse.

  101. Multumesc, Miranda! Tratamente cosmetice fac, chiar la salonul de care se vorbea pe forum, Memories (merg de mai mult timp, si ulterior am citit si alte pareri bune ale fetelor de pe blog), nu am incercat Lift 6. Inca o „crema” pe care am descoperit-o recent si care chiar isi face treaba este Dr Brandt-pores no more, pore refiner. Este mai degraba o baza de machiaj, pt.ca se aplica peste crema hidratanta, este si un pic colorata, insa nu schimba culoarea tenului, ci se adapteaza la ea, si nu mai face necesara aplicarea unui fond de ten. Ce ma multumeste cel mai mult este ca fata rezista foarte bine fara a luci pana spre seara.

  102. buna seara,
    sa nu ma intelegeti gresit, dar intreb si eu : creme romanesti bune nu avem?…in afara de apidermin mentionat de vreo doua ori nu am mai vazut nimic despre nici o crema romaneasca….oare chiar nu sunt?…imi cer scuze daca v-am suparat….

  103. O data imi placea Gerovital..dar o data. Intre timp l-au schimbat mult si nu mai imi e bun. Apidermin e o crema simpla, buna pentru cele cu tenul uscat insa prea unsuroasa totusi. Creme bunicele mai fac Elmiplantul, demachiant la fel. Le consider singurele creme romanesti bune…ar mai fi Ivathermul cu apa termala de la Herculane, dar am impresia ca sunt tot sub licenta unei firme straine, nu stiu sigur insa.

  104. eu am facut si creme acasa, mai stiu si sa citesc o eticheta, nu sunt multe de ridicat in slavi la cremele scumpe ! sunt aproximativ aceleasi ingrediente, spalarea pe creier facuta de marketing in schimb vad ca e eficienta ! daca ati stii ce ieftine sunt ingredientele de baza v-ati gandi de doua ori inainte sa dati banii ! eu am noroc k am pielea foarte buna, si chiar pot sa ma dau cu absolut orice cu aproximativ aceleasi rezultate ! cremele bio sunt alta poveste, ader si eu la ele, sunt chiar calitative ! in rest aproximativ aceeasi poveste la toate

  105. buna miranda te rog frumos sa imi dai si mie un sfat. am 28 ani si tenul mixt. probleme cu tenul nu prea am decat cateva riduri foarte fine la ochi. recomanda-mi si mie o crema de zi si de noapte eficienta si una de ochi.vreau sa previn semnele imbatranii ca deh numai am mult pana schimb prefixul. serul estee lauder e bun ptr mine?

  106. Ladyliz, serul Estee Lauder este minunat, dar scump si foarte puternic, poate ar fi bine sa il folosesti dupa 30 de ani.
    Poti incerca pentru ochi Roc RetinOx, iar pentru fata un ser pe baza de vitamina C sau colagen (eu folosesc momentan Juliette Armand Elements 03) si o crema hidratanta lejera dermatocosmetica – asta este ritualul meu zilnic si am ten mixt spre gras, dar nu ma impac deloc cu produsele de ten gras… Mie, personal, imi mai plac foarte mult gama Maria Galland si gama cu vitamina C de la Attache…

  107. Salutare tuturor.. si eu(ca mai multe alte tinere care au descoperit forumul) ma declar super multumita de ce citesc pe site-ul tau, Miranda, si ma bucur ca l-am descoperit(intamplator, reconosc).
    Am 30 de ani, am un ten mixt spre gras, usor acneic(in zona T), si usor cuperozic. Am tot citit pe forum despre serul Estee Lauder, dar nu a descris nici una din fetele care l-au folosit, exact ce efecte a constatat si in cat timp. Nu pot spune ca am riduri(decat de expresie, Doamne ajuta!!) dar am mici probleme cu pungile de sub ochi. As vrea sa investesc si eu in serul acesta miraculos, dar as vrea sa stiu cam ce face. Ma puteti ajuta? De asemenea, nu am gasit inca o crema, fond de ten, care, odata aplicata, sa iti mentina tenul mat macar 8 ore(cat sunt la servici :P). Ce fond de ten imi recomadati pt tenul mixt?

  108. miranda am vazut si eu un sit cu produse maria galland tare sunt aratoase. dar din cate ma vazut eu nu scrie nicaieri ptr ce grupa de varsta. mi-ai putea face o recomandare daca tot le-ai incercat?

  109. Ladyliz, eu am putin peste 30 si imi sunt bune. Am vazut ca le aplica doamna de la cosmetica si tinerelor, deci cred ca au linie dedicata… in fine, sunt mai scumpe, asa ca eu nu imi iau mai mult decat cremele. De exemplu, nu iau demachiantul, din motive de pret.

  110. lasa ca pretul e chiar bunicel.comparatie cu altele de ordinul sutelor de euro. deci care gama e buna? ca sunt multe eu habar nu am ce sa aleg. Serul ala cu vit C dr murad unde la-i gasit?

  111. Buna fetelor,
    Ma bucur mult ca dezvoltati aceste subiecte atat de utile.
    Am nevoie de sfatul vostru. Am o acnee subcutanata dobandita acum 2 ani, tenul mixt, multe puncte negre care se fac la o saptamana dupa vizita la salonul de cosmetica, desi ma demachiez dimineata si seara.
    Am 31 de ani si am vizitat 4 medici dermatologi, iar la tratament cosmetic merg o data la 3 saptamani…acneea s-a diminuat, dar nu dispare, iar punctele negre si cele subcutanate de grasime se formeaza cu acelasi spor…
    Recomandati-mi, va rog, un medic de incredere…Mentionez ca am incercat si la Mihaela Leventer, dar ma programau peste 4 luni…si atunci nu se stia sigur…
    Multumesc mult.

  112. Rodica, de ce nu te duci la un consult la Viviana Iordache la Miko? Este o foarte buna profesionista si niciodata nu face recomandari de dragul vanzarii… Eu nu ma pricep la tipurile de acnee suficient cat sa imi dau cu parerea despre problema ta, stiu doar ca exista acnee stafilococica si acnee pe baze hormonale. Exista tratamente bune pentru acnee la Juliette Armand, reprezentant Radu Pitulea (nu stiu daca a finalizat medicina). In fine, ideea este sa te vada un doctor de talia Mihaelei Leventer sau a Vivianei Iordache…
    Nu stiu daca exemplul meu te ajuta, dar sa stii ca eu nu mai acnee, insa am constant puncte negre, destul de multe, care apar cam la 1-1.5 saptamani de la tratamentul cu extractie la saoln. Insa am si tenul gras… dar e ok, am grija si macar stiu ca nu fac riduri tocmai pentru ca tenul meu e gras :D. Bafta!

  113. Buna, Miranda!
    Ti-am descoperit blogul zilele trecute, cautand review-uri pt cremele de fata și ingrijirea tenului in general, si ma bucur teribil ca te-am gasit! :))
    Spune-mi, te rog, unde gasesc produsele Dr. Murad in Romania?Am intrat pe site-ul lor dar fac livrari doar in US.
    Am 28 de ani, ten mixt, usor acneic…cearcane…Ce-mi recomanzi?
    Multumesc.

  114. Oana, Dr. Murad se gasesc, in Romania, doar in Sephora. Acum, nu stiu ce fel de ten „usor acneic” ai, poate vorbim doar de puncte negre si din cand in cand de cate un cos? Daca e asa, fa-ti tratamente cosmetice cu regularitate, preferabil la saloane care folosesc Maria Galland, Juliette Armand sau Matis Reponse Jeunesse. Eu am tenul cam asa si, in plus, ma dau zilnic, dimineata si seara, cu crema pentru hidratare, acum e vorba de Uriage Hydracristal Fluid… anul trecut am folosit Dr. Murad seara si Clarins de hidratare dimineata si am fost foarte multumita.
    Pentru cearcane, vezi discutiile noastre de aici: https://mirandaspune.wordpress.com/2010/01/24/foarte-bun-pentru-ochi/.

  115. Buna, Miranda!
    Vreau sa-mi comand de pe lookfantastic.com un nou arsenal de produse pt fata, de la nuxe….:)
    Problema e ca nu vad creme de zi cu spf 15-30. Ai vreo sugestie?

  116. Oana, pentru Nuxe, te sfatuiesc sa te uiti direct pe site-ul lor: http://www.nuxe.com si apoi sa decizi ce sa cumperi din diversele magazine online. Sa te bucuri de creme, mie imi plac realmente! 🙂

  117. Buna

    As dori sa fac un tratament facial cu produse Maria Galland.Poti te rog sa-mi recomanzi un salon care foloseste aceste produse?

    Multumesc.

  118. Buna, Miranda.

    As vrea sa-ti stiu si eu parerea in legatura cu kit-ul de microdermabraziune Renewex de la Roc, in cazul semnelor de la acnee cat si pentru riduri.
    Multumesc.

  119. Draga Oana, am o parere buna despre Roc, dar nu am incercat acest kit, asa ca nu pot sa imi dau cu parerea…

  120. va salut!sunt florin,am 24 de ani!am observat c-au aparut primele linii fine(probabil linii de deshidratare),in jurul ochilor.ce crema mi-ati putea recomanda?ma sperie gandul aparitiei ridurilor!tin sa precizez c-am achizitionat ystheal-avene,dar…nimic!n-am observat schimbari!am mai dat si aproape 80 de roni!apa de ploaie!

  121. Florin, primele linii nu se mai pot corecta real, dar cu o crema de hidratare (ce ai luat este foarte bun, poti lua ceva similar si mai ieftin de la Iwostin – tot din farmacii) poti preveni sa iti apara alte linii… 🙂

  122. untul organic lux&ethical(unt de shea,unei de argan,ulei din samburi de struguri si ulei de migdale dulci)previne aparitia ridurilor din jurul ochilor?merci.

  123. Florin, nu am incercat, desi citisem despre el. Este insa disponibil intr-un salon din, cred, Dorobanti – du-te sa vorbesti direct cu o cosmeticiana de acolo, de ce nu?

  124. Buna Miranda! 🙂 Pot sa te intreb ce crema anume folosesti pentru contur ochi din gama Skin Code? Marturisesc ca sunt o fana declarata Clinique, dar din pacate cremele pentru ochi nu sunt atat de spectaculoase precum cele pentru ten. Am 28 de ani si mi-au aparut cateva „riduletze de deshidratare”. Asta desi am folosit de vreo 2 ani crema hidratanta pentru ochi de la Avene care se pare ca pe termen lung nu da rezultate. Acum am contour balm de la Clarins e destul de ok dar nu se vad rezultate vizibile. Asta poate si pentru ca o folosesc de aproape 2 sapt. Mai astept…Multumesc mult.
    P.S. Aaaaa! Si inca o intrebare. 🙂 Ai folosit cumva vreun produs Dr. Hauschka? Am descoperit ca sunt available si la noi in cateva magazine cu produse organice.

  125. Draga Miranda, la recomandarea ta, si dupa documentarile necesare pe internet, mi-am achizitionat serul de noapte de la Estee Lauder… il folosesc de vreo 2 sapt.. te tin la curent cu efectele… Rugaminte..recomanda-mi o crema de ochi pt ochi „pufosi” si inceput de cearcane… pana acum nu am avut treaba cu ridurile, singurul inconvenient e ca ma trezesc dim. cu usoare pungute sub ochi si am inceput sa am cearcane. Iti astept recomandarea…

  126. De la ce varsta se pot folosi sau ar trebui sa incepem sa folosim o crema antirid (pt ochi si fata)?

  127. buna, am si eu o intrebare:)
    Este adevarat ca si modul in care dormi conteaza? eu de exemplu dorm cu perna pe fata(ca stau in camin, sa mai atenuez zgomotele). Citisem undeva ca indicat pentru a preveni aparitia ridurilor de la ochi este sa dormi pe spate, si intr o parte.
    Asta ar fi una..
    Alta ar fi ca am folosit pana acum de doua ori un gel contur de la Lancome- Hydra zen ( eu avand 20 de ani) care adevaru ca mi hidrata zona ochilor, insa acuma simt ca numai functioneaza. Ma trezesc cu urme si de la modul in care dorm si simt ca ma ustura ochii.
    Oi fi eu cam paranoia, insa incerc sa previn.Intrebarea ar fi daca ati stii vreun inlocuitor soft pentru ridurile fine pentru varsta de 20 de ani…sau daca puteti sa mi dati mai multe exemple pentru a le proba sa vad care mi se potriveste mai bine.
    multam:)

  128. salutari tuturor!si eu am ajuns din greseala pe acest blogg cautand informatii si pareri despre dr Kostas de la dermastyle pt k d-na Leventer e ocupata pana in mai!oricum consultatia e pt fratele meu care are 18 ani si are probleme cu acneea…cat despre mine am 22 de ani si pana acum nu prea am folosit creme de niciun fel…de curand am incercat o crema hidratanta de la vichy care nu mi-a daunat dar nici nu a avut vreun efect!as vrea sa va intreb pt varsta mea si pt un ten normal fara probleme cu ce ar trebui sa incep?o crema de ochi sau o crema hidratanta?dar care?mi-e tare frica sa nu-mi faca rau de aceea pana acum am incercat sa ma tin departe de ele!acum ma gandesc k ar fi timpul si mai ales dupa ce am citit acest minunat subiect cu atatea informatii utile!multumesc si astept un raspuns de la voi!

  129. aaa pana acum am folosit un fond de ten revlon color stay mineral foundation…ce parere aveti?va pup

  130. Sophie, depinde de ten. Insa nu cred ca e nevoie mai devreme de 30… eu nu folosesc nici acum, de exemplu, dar am ten gras, deci nu prea se rideaza.

  131. Florianna, asa am citit si eu cu privire la somn, dar nu am tinut niciodata cont 😀
    Fii atenta, nu pune creme prea puternice la 20 de ani! Avene, Iwostin, sunt arhisuficiente pentru tine!
    Si eu am patit faza cu usturatul la o crema de hidratare pentru ochi de la Estee Lauder, de nu am stiut cum sa o arunc!

  132. Raysa, parca vad ca ne incrucisam pe la doamna Leventer prin hol 🙂
    La varsta ta, crema de hidratare simpla, crema hidratanta pentru ochi – atat. Deci, 2. Preferabil tinand cont iar de varsta si de lipsa problemelor specifice, Avene.

  133. multumesc k mi-ai raspuns Miranda!!!chiar mi-ar pl sa ne cunoastem caci imi plac oamenii de la care am ceva de invatat insa voi face o programare la dr Kostas pentru ca sunt nerabdatoare sa il consulte pe fratele meu,sa-i dea un tratament si am auzit k e bun si dansul ca medic!de acum inainte sunt cititoarea blogului tau si o sa incerc sa ajut cu parerile si sfaturile mele sau cand e cazul cu informatii sigure!!!!!!va pup pe toate

  134. OK. Am inteles Miranda ca folosesti gelul de ochi de la Skincode.Am dedus citind postul recent Cenusa in ochi”.
    As vrea sa repet intrebarea fetelor. A folosit cineva produse Dr Hauschka? As vrea o parere de la cineva care le-a testat ca review-urile de afara le-am citit….

  135. buna ziua ma intereseaza ce crema de fata si ochi ar fi cea mai potrivita pt.varsta mea de 22de ani,as vrea ceva natural,pe baza de plante.multumesc

  136. Simona, nu stiu ce probleme specifice ai, dar, la varsta ta, in mod normal, ar fi necesara o simpla hidratare – iti recomand Avene.

  137. Hello Miranda! Din intamplare am dat peste blogul tau si am fost placut surprinsa atat de tematica,stil diferit de abordare si un nivel clar superior al conversatiei si al informatiilor.
    As vrea sa-mi impartasesti si mie a few tips si sfaturi din vasta ta experienta in ceea ce priveste ingrijrirea tenului si a pielii din jurul ochilor.
    Am 23 ani si un ten mixt, „bogat” in puncte negre, care tind sa se tranforme ulterior in cosuri normale.
    Din cauza programului incarcat ( lucrez de la 6:00 la 14:00, iar dupa, pana la 20:00 sunt la facultate) nu mai am timp nici energie sa merg la sala sau sa alerg( sper totusi in vacanta de vara sa ma axex mai mult pe conditia fizica), implicit regimul alimentar nu e tocmai cel mai echilibrat si sanatos.
    As vrea ca macar produsele de ingrijire care le folosesc sa fie unele eficiente si de calitate. Momentan utilizez gama La Roche Posay Toleriane ( gel de curatare,crema hidratanta, fond de ten). Insa dupa aplicarea fondului de ten fata ara uscata, crema nu hidrateaza suficient cred.
    Tu ce mi-ai recomanda? alte produse de ingrijire?alt fond de ten? …mi-ar placea unul care sa si acopere si sa lase pielea sa respire dar si sa o lumineze.
    As vrea totusi sa incep sa folosesc ceva si pentru ochi? fiind mereu obosita, sunt uneori incercanata sau cu ochii umflati, ridurile de expresie devenind si ele mai accentuate.
    …Sper ca nu am scris prea mult :)……….
    Mult succes in continuare!Keep it goin’ caci ceea ce faci e super!
    pupici

  138. Buna Miranda. te-as ruga sa-mi recomanzi o crema pentru conturul ochilor putin „mai moale” 🙂 am peste 30 de ani si nu am reusit inca sa dau peste un produs ok, in sensul ca oricat de putina crema as pune, simt ca imi strange zona ochilor si parca, in final, sint chiar accentuate ridurile. am folosit Uriage, Roc… de la Roc nici macar acea crema de zi hidra destresanta care e si pt conturul ochilor nu mi-a fost ok… nici acea crema cu Q10 din gama ceai verde de la Cosmetic Plant de care s-a povestit pe acest blog… stiu ca totul merge pe incercare si va trebui sa gasesc in final singura ceea ce imi potriveste dar acum chiar nu am idee inspre ce sa ma indrept – plus ca ar cam trebui sa ma incadrez undeva sub 100 de lei cu criza asta :)) sunt fosta fumatoare plus cu mostenire genetica „ridata”, asa ca nu pot lasa „laba gastii” sa – si faca de cap pe fata mea. Multumesc si bafta cu blogul. am invatat foarte multe de aici 🙂

  139. Draga Magda, imi este teama ca nu pot da sfaturi de acest tip, nu am calificarea necesara si, din ce povestesti tu, cred ca ar fi bine sa te vada un dermatolog. Mie imi place foarte mult dna. Leventer, este genul care iti spune clar daca esti la nivel de crema sau de botox – si nu e genul sa te trimita la botox… Bafta!

  140. Draga Eva, la 23 de ani trebuie sa profiti la maxim de viata si sa iti impui un ritm care sa iti fie natural la 30 😉
    Ma refer aici la hidratarea zilnica a tenului, curatarea lui si un anume ritm de mancare sanatoasa si miscare…
    Revenind la subiect:
    1. ai neaparata nevoie o data la 3 saptamani de tratament de extractie la cosmetica. Nici o crema nu curata tenul cu puncte negre.
    2. zilnic, te demachiezi dimineata si seara bine si dai cu crema hidratanta. Din experienta mea, nu este nevoie de creme pentru ten gras / acneic, daca respectiv pct. 1, cu ingrijirea la cosmeticiana. Nu e ok La Roche Posay pentru tine? Schimba! Mie imi plac si cred ca sunt ok si pentru varsta ta Nuxe, Clarins Fluide Eclat de Jour (e grozav!), Ivatherm si Iwostim.
    3. Fondul de ten minune (minune insa pe ten foarte curat, deci inca o data respecta pct. 1) este Givenchy Photo Perfexion…
    4. orice crema hidratanta pentru ochi va fi suficienta, dar trebuie sa dormi :))
    Bafta!

  141. Thanx a lot Miranda! Am inceput deja sa caut un dermatolog/ salon de cosmetica bun unde sa-mi fac extractiie.
    Spune-mi te rog, ce parere ai despre :gama AQUAporin Active de la Eucerine?

  142. miranda mi-ai recomandat avene dar dintr-o prostie am ajuns la La Roche Posay,apa termala si crema hidratanta lejera….cand spun o prostie ma refer la faptul k am intrat cu o prietena intr-o farmacie care si-a luat crema matifianta,la recomandarile d-nei Leventer si atat mi-a laudat aceasta firma atat ea cat si farmacista incat am zis sa incerc….le aplic de cateva zile oricum insa am o teama k imi accentueaza cativa pistrui pe care ii am pe fata insa nu se vad decat de aproape iar acum dupa aceasta crema lejera cu factor de protectie park s-au accentuat!astept rezultatele,cred k dupa o saptamana se vad nu?sper sa nu-mi faca nimic…..multumesc pt rabdarea de care dai dovada citind si raspunzand mesajelor noastre!

  143. am uitat sa-ti spun numele cremei exact Hydraphase XL legere spf 15 uva…..si am inteles k e buna pentru mai multe tipuri de ten,chiar si cu probleme….ti am mai spus k al meu e normal si de aceea mi-e tare frica k din cauza unei „banale”creme de hidratare sa-mi apara alte probleme!

  144. Buna Miranda, am dat un search pe google pt o crema de ochi si din intamplare am ajuns si pe blogul tau, si acum sa profit de ocazie o sa-ti cer un sfat. Am 23 de ani, un ten mixt cu pori dilatati si cateva puncte negre. Sunt o persoana care tine f mult la ingrijirea tenului, demachiere zilnica, masti de fata, apa multa, miscare,si mancare pe cat posibil sanatoasa. Cu toate astea de ceva verme observ o schimbare in rau a tenului meu.Daca pana acum reuseam sa-mi tin sub control porii astia „nesimtiti” de la o vreme acest lucru e apropae imposibil.Ridurile de expresie din jurul ochilor s-au adancit, ba mai mult mi-e si frica sa zambesc de teama ca acea inestetica”laba a gastei” o sa-si faca aparitia, in plus mi-au aparut si pungi sub ochi.Am incercat cu masaj facial,sa stau cu pliculete de ceai verde, mi-am luat o crema de la bioderma pentru conturul ochilor, dar vad ca nu e suficient. M-am saturat sa arunc banii pe creme care in final sa nu aiba efectul dorit.Citisem undeva de o crema pt ochi de la uriage- peptilys eye contour, intrebarea mea este, crezi ca mi-ar fi folositoare? sau ce altceva as putea sa folosesc? ma sperie gandul ca de la varsta asta am ajuns sa fiu asa de ingrijorata in privinta ridurilor.
    Multumesc.

  145. Anna Maria, eu am avut Peptilys si nu mi-a placut. In plus, ustura – nu ca Estee Lauder, dar ustura. Parerea mea este sa vizitezi o cosmeticiana buna si, daca esti atat de speriata (desi eu cred ca nu ai de ce), un dermatolog. Nu are ce sa iti strice, ba dimpotriva. Cu cat te informezi mai devreme, cu atat vei ramane mai tanara mai mult timp…

  146. Multumesc Miranda, la dermatolg intentionam sa merg si poate la un endocrinolg, pt ca si dereglarile hormonale determina astfel de schimbari.O sa caut si o cosmeticiana buna, dar in orasul mic in care ma aflu e cam greu asa ceva.

  147. Imi pare foarte rau pentru ceea ce vad aici, aveti impresia ca daca aruncati sute de euro pe creme si produse de infrumusetare, aveti garantat succesul. Ei bine, e gresit!
    Cititi ingredientele, veti vedea cate chimicale contin aceste produse, cate ingrediente puse doar de dragul imaginii (am si eu crema cu pudra de perle si praf de aur… din pacate pana acum absolut nimeni nu a reusit sa-mi spuna care este principiul activ al acestui praf de aur..). vedeti ce vi se potriveste, Apidermin sau Tis sunt mult mai bune decat muuulte produse din comert.
    Ati auzit de Logona, de Boma? (si sincer, preturile nu sunt mari, chiar mai decente decat unele dermocosmetice). Incercati produse naturale, produse care vi se potrivesc.
    Estee Lauder e o marca, un nume. Clinique e recomandata doar pana in 30 de ani, pentru ca dupa, cand intr-adevar trebuie sa actioneze ca sa se vada efecte, nu mai face fata. Avene, dar mai ales Vichy, sunt creme care in cel mai bun caz nu au nici un efect (din pacate uneori mai au si efecte proaste). Evident, sunt total impotriva cremelor de la supermarket, dar in loc sa dati banii pe nume si pe ce mi-a recomandat vecina (ca uite ce ten frumos are!), mai bine documentati-va.

  148. Asta incercam sa facem, Alina – si este unul din motivele pentru care am initiat acest blog, sa stam de vorba despre ce merita banii si ce nu.

  149. buna! si eu am tenul sensibil,cuperozic si usor acneic si nu mai stiu ce sa folosesc pt hidratare si ingrijire. hai sa iti spun ce folosesc acum: am demachiant si tonic de la lancome pt ten sensibil, mi se pare ok, pe mine ma irita unele produse si chiar apa, am apa termala de la uriage iar ca si crema hidratanta folosesc aslavital. spune-mi te rog ce sa folosesc pt demachiere, hidratare si pt ochi( am cateva riduri si cearcane ce nu dispar oricat as dormi)- am 24 ani. produsele de la roche posay sunt bune? pot sa folosesc si eu abracadabaume? clarins sunt cele mai bune produse de ingrijire. te rog sa-mi recomanzi cateva creme bune. multumesc frumos!

  150. am uitat sa spun ca eu nu ma machiez decat la ocazii , deci foarte rar… poate imi poti recomanda si mie o cosmeticiana buna si salonul la care lucreaza in bucuresti. mersi

  151. Amina, prefer sa nu imi dau cu parerea referitor la tenurile cuperozice, pentru ca mi se pare ca aici este de competenta dermatologului…

  152. buna miranda,

    ce parere ai de caudalie?
    se comercializeaza prin CENTROFRAM, sunt dermatocosmetice cu polifenoli din struguri!
    ma tenteaza la creme de la creme :PREMIER CRU?!

  153. Miranda, mi-a placut tare mult raspunsul tau pentru Amina. Foarte corect, ca de obicei… asa cum stiam eu ca raspundeai odata 🙂
    Cuperoza nu se trateaza, se tine din scurt! Diagnosticul de cuperoza este prea elaborat incat sa tragem concluzii pripite, numai dupa 2-3 randuri citite pe net. Mai mult ca sigur nici nu are cuperoza, poate doar o fragilitate capilara marita pe fondul unui ten extrem de sensibil. Daca exista o certitudine in urma unui diagnostic profesional… atunci… de ce nu ti s-a dat si schema de tratament?
    Ti-as explica si aici dupa ce criterii alegi ce ti se potriveste, dar i-as ocupa cateva pagini Mirandei … si asa am vesnicul defect ca uit sa ma opresc la comment-uri 🙂 Cel mai bine, arunca o privire aici: http://proestetic.ro/estetica-faciala/alegerea-produsului-potrivit-informeaza-te-si-fa-diferenta/ Poti rasfoi si articolul dedicat cuperozei, poate citindu-l iti vei schimba putin parerea …

  154. Ce vreti sa spuneti de fapt este ca ce e scump este foarte bun, ce este ieftin, este prost. Mie asta mi se pare cu adevarat trist. Nu vreau sa jignesc pe nimeni..dar chiar credeti ca pretul face crema sa fie buna? Nu vi se pare ca ceea ce afirmati este cam snob? Eu spre exemplu, am incercat foart multe firme, si scumpe si ieftine. Am incercat Lancome- nu mi-a placut. Ca firme renumite imi plac Chanel ( pe primul loc), Dior, apoi Clinique, Loreal, si Estee Lauder, intr-adevar. Insa cel mai bine ma inteleg cu produsele Elmiplant si alt produse de „plafar”, precum si cele homemade. Intotdeauna ce este natural sta la baza calitatii. Ceea ce vreau sa spun este ca un produs poate fi bun sau prost indiferent de pret sau de firma!!! Conteaza ingredientele si cum te intelegi tu cu acel produs. Foarte bune si Ganrier si Nivea. Depinde de persoana si de produs, nu de pretul lor! Va doresc din tot sufletul sa iesiti din ramele acestei gandiri, caci din afara se vede lipsa de logica. M-am saturat de toti „specialistii” care dau numai sfaturi aiurea in fel si fel de domenii.

  155. Alina, total de acord cu tine! Dar cred ca lectia invatata cel mai bine este cea care se invata pe piele proprie! Cred ca nici nu au incercat vreodata ceva naturist, ca doar de..”nu e de firma”/ Ce e eaia, Apidermin..te rog, daca avem bani de Chanel…automat daca e mai scump e mai bun, logic!

  156. Elisa, generalizezi gresit problema care pare ca te oboseste pe tine.
    Poate-i valabila pentru pitzele care fac senzatie la publicul pe masura lor. Insa AICI gresesti! Din doua mari motive:
    1. Probabil ca „feelingul” tau mai trebuie putin educat pentru a distinge ce trebuie sa iei de buna din niste comentarii/forumuri de discutii – si pt asta iti trebuie cateva luni de zile sa urmaresti persoanele care au ceva de zis… si nu citind ocazional pe ici pe colo cate un sfat dat de „specialisti”.
    2. Problema cosmeticelor scumpe este extrem de discutabila (despre asta vorbesc de cand ma stiu prin blogosfera). Se vede ca nu esti la curent cu ce trancanim noi aici mai bine de un an…revino te rog la primul meu comentariu pe articol si ai sa intelegi de ce spun asta.

    Continui sa insist (vad ca unele inteleg mai greu) ca un ingredient de top, in care s-au investit sume colosale (experti + tehnologie), nu poate fi vandut de Garnier si Nivea. Ei investesc in publicitate – pentru cele care au timp de reclame tv si nu de „studiat ingredienti”.

    „dar chiar credeti ca pretul face crema sa fie buna? Nu vi se pare ca ceea ce afirmati este cam snob?”
    Hai sa-ti explic logic un lucru, iesind asa cum zici tu, din ramele unei gandiri limitate, printr-o comparatie care iese din tiparele „specilistilor” 🙂

    De cate ori ai purtat jeansi Diesel originali? (numele firmei este intamplatoare, asta-mi vine acum)
    Faptul ca-i cumperi din mall iti ofera garantia originalitatii?
    Dai o groaza de bani pe ei gandindu-te ca merita, nu?
    Desi, f bine, ai remarcat ca o marca no-name se aseaza perfect pe corp, la fel sau chiar mai bine ca si cei Diesel, la care ti-a ramas gandul, nu?
    Prietena ta isi permite Diesel iar tu o pereche oarecare.
    Amandoua aratati la fel de bine in jeansi – nici o diferenta!
    Dar un mic amanunt conteaza doar pentru EA! Dar tu inchizi ochii si mergi mai departe, multumindu-te doar ca ai avut mai multa logica…
    Pana la urma problema unde e? La ea ca-si permite sau la tine ca ramai cu o „sechela” pe creier care te va urmari in toate detaliile vietii?
    Si pana la urma consideri ca cineva CHIAR greseste aici?
    Perceptia legata de educatie, stil de viata, situatie financiara este gresit tradusa doar de creierul tau, dupa sistemul tau de valori.
    Din punctul meu dv, si LOGIC privind lucrurile, ambele persoane sunt indreptatite pt alegerea facuta.

    Iar vizavi de persoana/produs… am scris sute de comentarii (si aici si la mine)… am obosit sa ma repet 🙂

    Ai „scapat” un lucru pentru care-ti dau dreptate: „un produs poate fi bun sau prost indiferent de pret sau de firma!” dar pana si asta este mult prea evaziv incat sa o luati ca o regula.

    Si un sfat pe care ar trebui sa-l ai in vedere:
    BIO, ORGANIC si NATURIST este deja un trend. Iar companiile sunt mult mai inteligente decat consumatorii 😀 …….. e deja un alt subiect mareeee..

    Lasa-te totusi pe mana specialistilor , care-si dedica ani din viata pe fel de fel de studii, sa-ti spuna ceea ce tu nu ai apucat inca sa citesti 😉

  157. Miranda, in ciuda felului in care mi-ai raspuns, nu ma afecteaza catusi de putin tentativele tale de jingnire. In primul rand, nu ma intereseaza sa citesc tot blogul tau, pentru ca nu am de ce sa urmez ceea ce spui sau sa te consider un guru universal in beauty. In al doilea rand, m-ai inteles mai mult decat gresit. Nu este nimic rau in a-ti cumpara Diesel sau orice alt produs de firma. LA fel cum am procedat si in domeniul cosmeticelor, procedez cu orice alt produs. Daca imi place, imi vine bine/mi se potriveste, il iau, fie scump, ieftin. Nu am spus nicio clipa ca este gresit. daca o persoana considera gresit sa iti iei ceva „ieftin”, sau ca produsul nu este bun daca nu este foarte scump, este dreptul ei, dar nu trebuie sa am o parere buna despre asta. Spre exemplu, din felul in care tu mi-ai vorbit, deduc ca ti se pare „inferior” ca eu nu sufar de mama focului daca imi iau un articol de imbracaminte la 30 de roni, si ca „logica” se refera la a fi foarte afectat de marca produselor (?!?). Este genul tau de gandire, ti-l asumi, eu mi-am spus parerea, mai mult nu am de zis. Mai bine ne oprim aici, in orice caz, multumesc de raspuns si iti doresc o zi buna.

  158. Draga Elisa,
    la comentariul tau, nu a raspuns Miranda ci Dana, iar modul in care a ai interpretat cele spuse denota superficialitate. Personal nu cred ca ar trebui sa te simti jignita, nu a fost in intentia ei sa faca asta.
    Daca ai timp si rabdare sa citesti tot ceea ce scriu Miranda si prietenele ei, ai sa descoperi cu surprindere ca nu recomanda in nici un caz o crema doar pe criteriul pretului sau al marcii. Momentan nu-mi vine in minte decit parerea buna a Mirandei vis-a-vis de crema de ochi cu coenzima Q10 de la Cosmetic Plant, dar sint sigura ca vei descoperi mai multe.
    Sau, intra putin pe blogul Danei, crede-ma ca ai ce sa citesti!
    Iar in ceea ce priveste trendul Bio, Organic sau Naturist… marketingul este la fel de elaborat (daca nu chiar mai agresiv) ca si pentru produsele Nivea sau Garnier.

  159. Elisa, nu Miranda ti-a raspuns ci Dana. Daca ai sa citesti un pic blogul ai sa vezi ca in general Miranda si celalate fete sunt de acord ca nu orice produs scump e si bun si ai sa vezi ca se vorbeste si despre alte produse gen : plafar, bio etc, ieftine. Eu nu folosesc marci scumpe de exemplu dar nu am nimic impotriva celor care o fac. Ar trebui sa ne concentram la felul in care aratam si ni se potriveste si nu la ce folosesc ceilalati. Eu una nu te consider frustrata ca nu iti cumperi anumite lucruri scumpe, nici eu nu o fac si nu vad cum ar putea sa te frustreze in vreun fel, insa sa respectam alegerile si opiniile fiecaruia. Oricum, repet, daca ai cauta un pic pe forum ai sa vezi ca nu se ridica in slavi toate produsele scumpe blamandu-se cele ieftine ci se recomanda sa alegi ceea ce ti se potriveste.

  160. Evident nu mi-ati citit commenturile cu atentie, altfel nu ati fi inteles ca eu nu imi cumpar lucruri scumpe. In ambele commenturi am spus ca o fac. Ma repet pentru a treia si ultima oara:imi cumpar si lucururi scumpe, si ieftine, daca imi place produsul, il iau.Nu e atat de greu de inteles. Asa cum folosesc creme Chanel folosesc si masti homemade si creme Elmiplant. Ce imi place, imi iau. Pentru simplul fapt ca am spus ca imi iau si lucurri ieftine, ati inteles ca saraca de mine nu imi permit un produs scump. Si vorbeati de superficialitate. Cititi inca o data ce am spus. DIn punctul meu de vedere discutia s-a incheiat si nu voi mai raspunde la uramatoarele commenturi. Buna ziua.

  161. Mai bine sa nu mai raspunzi, mi se pare ca esti foarte agresiva si chiar nu inteleg de ce. Posibil ai alte frustrari si te descarci aiurea pe blogul asta.

  162. Corect. Pe bune daca te inteleg… dupa cum spui ca procedezi, esti chiar in tonul blogului, dar probabil esti intr-o pasa proasta.
    Cind o sa depasesti faza asta, incearca sa recitesti tot ce s-a scris si o sa vezi altfel lucrurile.

  163. buna fetelor …….eu pot spune ca sunt fericita am scapat de cosuri cu produde naturale din japonia

  164. Pingback: Sulful in cosmetica | ProEstetic

  165. Miranda, scuze! Nu stiu prin ce legatura ciudata a temei mele a aparut automat la tine link cu ultimul articol. Probabil linkul pe care l-am trimis catre articolul tau a adus implicit un schimb reciproc (n-am mai vazut asta pana acum… o sa ma documentez 🙂

  166. Un ten frumos tine in primul rand de mostenirea genetica,de alimentatie sanatoasa,igiena riguroasa si ingrijire corecta adaptata fiecarui tip de ten in parte.Am 29 de ani,un ten seboreic cu PH 8,pe care daca nu l`as ingriji corespunzator s`ar transforma in doar cateva luni intr`un ten acneic.Ma demachiez dimineata si seara cu Sparkling Clean de la estee lauder(aprox 100 de lei 125 ml),folosesc tircomedonul de 3 ori pe saptamana,fara sa stau la „abur” deoarece contrar a tot ceea ce se invata in scolile de cosmetica cum ca aburul hidrateaza el deshidrateaza…deshidratarea tenului inseamna uscarea lui si implicit riduri.Credeti`ma:cremele scumpe nu fac minuni.Ma uit la mama care de cativa ani foloseste re-nutrtiv si renutritiv ultimate de la estee lauder,La prairie skin caviar si multe alte chetii scumpe si… nimic… tenul imbatraneste oricum.A slabit 35 de kg si tenul nu mai este ferm.Doar fillere sau lifting mai pot face ceva.Un lucru este cert.Tenul uscat imbatraneste prematur oricati bani bagati in creme,iar la 40 de ani obrazul este deja „brazdat”, iar cele cu tenul gras nu scapa de ridurile de expresie,dar reteaua de riduri fine apare mult dupa 50 de ani.Nu va mai certati.De batranete nu scapa nimeni.Nici clientele avon,nici cele high class :))

  167. Ira , permite-mi sa te contrazic. Eu am un ten uscat, 29 de ani. Nu am nici un rid si lumea nu imi da mai mult de 21-23. E uscat dar il ingrijesc. Nu folosesc creme de lux, dar am grija sa il curat si sa il hidratez corespunzator cu masti si creme. Ce sa zic despre mostenirea genetica, nu e rea, mama arata bien pentru varsta ei :). Ea oricum nu a avut ten uscat, ci normal. Asa e , fara alimentatie sanatoasa si apa nu prea faci mare lucru, dar totusi si cremele ajuta si inca mult. De batranete nu scapa nimeni intr-adevar, dar eu zic ca ingrijirea ajuta si se vede, iar tenul uscat nu e o tragedie daca este hidratat constant si corespunzator. O spun din experienta…sper sa nu ma contrazic peste vreo 10 ani :).

  168. Buna, tuturor!
    Am citit recent un articol despre binefacerile ingredientelor din cremele de fata, gen colagen, acid hialuronic, vitamina A, administrate sub forma de gelule, inghitite separat sau combinate. Ma bate serios gandul sa incep sa fac o cura de acid hialuronic impreuna cu colagen, cica fac minuni amandoua. Organismul produce din ce in ce mai putin colagen odata cu inaintarea in varsta, iar aceste suplimente nu fac decat sa vina in intampinarea acestor carente.
    Sunt curioasa daca vreuna dintre voi a urmat o astfel de cura si daca a avut vreun efect, sau macar sa-mi spuneti ce parere aveti despre asta.

  169. Ema, cam orice fdt pe care specifica ca este pentru ten mixt, dar cu conditia sa il testezi in prealabil. Mie imi place foarte mult Lancome, cred ca am mai scris un post despre…

  170. Imi permit sa te contrazic in cunostinta de cauza. bineinteles ca avon, nivea si garnier nu sunt creme ci bombe care nu ajuta la nimic. dar nu mi se pare corect sa dai ca si cea mai fericita solutie utilizarea acestor creme de renume care in fond sunt produse de aceleasi laboratoare precum cele pe care le denigrezi. am incercat aceste creme pe care le lauzi, si mai mult decat atat, le-am studiat. intr-adevar au ingredienti mai de calitate, dar cantitatile acestora sunt infime si retetele lasa de dorit. dermo-cosmeticele se vand in farmacii datorita substantelor active folosite si a cantitatilor mult mai ridicate ce le sunt permise sa le foloseasca. preturile variaza de la 30 ron pe produs la 150 ron, ceea ce este mult mai accesibil decat ce ai prezentat in articol. acestea trebuie puse pe primul loc si lumea nu trebuie dezinformata prin miraje ale marketingului. daca ti se pare ca o crema iti face bine nu inseamna ca este buna, crede-ma au venit multe paciente la mine care jurau ca acele creme de la avon etc le faceau foarte bine, este vorba de toleranta dermei si, de ce nu, de perceptia subiectiva a fiecaruia. daca pielea, intr-un anumit moment este foarte deshidratata, atunci poti avea rezultate „minune” in acelasi fel de la o crema farmec sau de la o masca cu maioneza. ideea este sa aflam care sunt acele creme care au efect pe un numar reprezentativ de subiecti, si care, in plus, trateaza anumite probleme, nu ofera doar rezultate de moment. si acestea sunt dermo-cosmeticele.

  171. Nu cautati neaparat ¨¨CREMA MIRACULOASA….si va spun asta pentru ca nu cred ca exista..Pentru un ten frumos trebuie sa tineti cont de niste lucruri esentiale,de care eu nu tineam cont pe la varsta de 17 =18 ani,cand obisnuiam sa dorm cu machiajul pe fata si ajunsesem sa am riduri si pungi sub ochi. Va spun cativa pasi care trebuiesc respectati pt a avea un ten frumos….in primul rand demachiere seara si aplicarea cremei HIDRATANTE, intotdeauna crema de fata tre sa aiba un nivel mare de hidratare….aplicarea o data pe sapt. a unei masti hidratante ,si va recomand masca cu namol de la planet spa=avon….este singurul produs care=l folosesc de la marca asta…..ati intinde pielea si=ti astupa porii dilatati. Iar aparte de asta….trebuie folosite masti naturale facute in casa. De ex: morcov ras,amestecat cu un galbenus de ou….intr=adevar nu este prea estetic…..dar o data pe luna putem face un efort pt a avea o fata mai luminata si fina. Si mai cautati pe net pentru ca si mastile astea sunt in functie de tenul fiecareia. Iar despre cremele de fata,ce sa va zic….am probat o gramada….le=am luat pe toate la rand….insa nu pot sa zic ca am gasit crema perfecta….in general ma uit sa nu contina parabeni si sa fie f hidratanta.

  172. Draga Miranda as avea nevoie de un sfat.Am 31 de ani ,tenul meu este mixt si au inceput sa-mi apara primele riduri(frunte,ochi).Folosesc creme: galenic,avene,bioderma,vichy.Nu am vazut mari imbunatatiri adica ceva de genul nici nu ajuta nici nu strica.Pana acum nu am folosit nici un produs antirid,atat pentru ochi cat si pentru ten.Multumesc mult.

  173. am si eu o veste mai putin placuta, fiindca am inteles, miranda, ca tu folosesti crema de ochi de la dr. murad cu vitamina C…am fost ieri la sephora sa o achizitionez si nu aveau (in baneasa) si mai mult mi-au spus ca vor sa scoata din sephora gama dr. murad…mi-au dat in schimb niste mostre de dr. brandt…stii ceva de ea? ca si pret, e dublu fata de dr. murad 😦

  174. Nu, Flo, dar eu raman fidela cremelor cu vitamina C cunoscute si cat de cat ok ca pret. Ca sa fie cu vitamina C, asa m-a sfatuit dna. doctor Leventer. Vezi ca o varianta la fel de buna este La Roche Possay Redermic C+, o gasesti in farmacii…

  175. Buna fetelor!

    Azi am descoperit si eu blogul acesta si mi s-a parut f util asa ca intru si eu in gasca.
    Am 34 ani si un bebe de 1 an si 2 luni. Dupa 1 an si ceva de nesomn…se cam vad urmele pe fata mea, mai ales la ochi, riduri fine, cearcane…Am un ten gras si sensibil si am inceput sa folosesc crema UNA de ochi antiaging de la Ivatherm. O fi bine Miranda? Ma adresez tie pt ca am vazut ca ai argumente palpabile cand sustii sau nu alegerea unui produs.
    Merci anticipat!

  176. miranda,mi-am cumparat hydraphase pt ochi,de la la roche-posay!e bun?am 24 de ani si jumatate,dorm putin si mi-au aparut cateva striatii de deshidratare,care se vad din anumite unghiuri si care se amelioreaza dupa un somn bun!de asemenea mi se pare ca am si pungi.acestea au disparut dupa 2-3 zile de cand folosesc produsul.crezi ca imi va ajuta?iti multumesc!

  177. Da, Florin, ai ales o crema buna pentru ochi… dar vezi ca nu poate inlocui somnul :). Nu stiu cu privire la crema pentru mama ta.

  178. iti multumesc mult pentru raspuns!si mie mi se pare buna,dupa cateva zile de utilizare!bine c-am actionat acum,nu dupa ce se agravau problemele!acum o sa dorm mai mult!studentii au vacanta pana pe 10 ianuarie!mama a inceput sa foloseasca dimineata o crema hidratanta(hydraphase riche,la cumpararea careia am primit hydraphase yeux 🙂 ).seara Ivatherm-Una.CRACIUN FERICIT!!!TOT CE-TI DORESTI SA TI SE IMPLINEASCA IN 2011!TAKE CARE!

  179. buna. am descoperit blogul ffff recent si imi place mult.
    miranda, despre aslavital ai scris „Nu, sub nici o forma, Avon, Oriflame, Faberlic, Aslavital (gama actuala Farmec nu are absolut nimic in comun cu vechiul Gerovital, bazat pe novocaina, azi interzisa in UE), L’Oreal, Garnier sau Nivea – decat pentru calcaie, daca vrei neaparat. Mai degraba Apidermin, si vorbesc serios.”
    apoi am citat la dana despre gerovital h3 de bine.
    gerovital h3 mi-a placut, aslavital nu.
    gerovital h3 evolution cum e?
    am folosit si roc, riche possay, uriage, vichy, avene, ivatherm, dar gerovital h3 mi-a placut mult. si am mai folosit, demult, o crema de la lancome (nu mai retin cum se numea, cred ca nutritiva) care semana cu Gh3

  180. miranda da mi primul sfat din 2011!vreau sa mi cumpar o crema pentru noapte si chiar nu stiu ce sa aleg din atatea zeci de creme!imi doresc o crema buna pt ca am un ten sensibil si mi-e teama de noutati fara macar recomandarea ta!

  181. Ten sensibil, Raysa? Varianta sigura este Avene, pentru hidratare, zi si noapte. Depinde insa si ce varsta ai, dupa 35 ti-ar trebui si ceva de fermitate…

  182. miranda am 23 de ani…pentru zi am hydraphase legere de la roche posay si de ceva timp,dupa o luna de pauza de relatii sexuale ma gandesc ca din cauza hormonilor au inceput sa -mi apara cate o bubita,nu zic cos pt k nu este,e un fel de iritatie,chiar nu stiu cum sa descriu si de aceea zic k am un ten sensibil pentru ca la cea mai mica „neplacere”reactioneaza…mi-am cumparat doar o apa avene cu speranta k imi va trece dar din pacate nu…nu e nici de mers la dermatolog dar ma streseaza pentru ca de obicei nu aveam nimim pe fata si acum nu-mi trece una ca-mi apare alta iar dak uit si dau putin cu unghia se fc buba si nu-mi mai trece deloc!tu ce parere ai?mie mi-e teama si vreun tratament incorect si apoi sa ma aleg cu cine stie ce!zi-mi parerea ta te rog!

  183. Este posibil sa fiu subiectiv,dar familia mea si toti prieteni folosim creme naturale suedeze de la Oriflame.
    Nu ma deranjeaza ca Oriflame in discutia voasta a fost etichetate negativ,consider ca necunoasterea suficienta a produselor a fost motivul.
    Punctul forte al acestei firme il reprezinta chiar cremele si produsele de ingrijirea pielii.
    Suntem foarte multumiti efectele sunt rapid vizibile.
    Aceste produse au fost create dupa cercetari si studii de mai bine de 40 de ani,de cei mai buni specialisti in domeniu,produsele fiind naturale si testate direct pe voluntari umani, garantandu-se astfel ca sunt sigure si eficiente chiar si pentru cea mai sensibila piele.
    Suedezii nu se joaca cand e vorba de intretinerea pielii,probabil si datorita conditiilor meteo de tara nordica dar si a seriozitatii si a nivelului lor de civilizatie.
    Am cunoscuti care plateau sume imense pe creme de la firme cu pretentii si din momentul in care le-am oferit mostre cu creme de la Oriflame au fost foarte incantati si multumiti de rezultate,si au facut economii insemnate de bani.
    Va pot ajuta cu consultatii si tratamente cosmetice, urmarind cu atentie obtinerea satisfactiei dorite.Nu am avut nici un fel de reclamatii de la consumatorii mei,ba dimpotriva m-am bucurat alaturi de ei de performantele obtinute si precizez ca ma raportez la persoane moderne cu un nivel ridicat de instructie si venit mult peste medie.
    M-as bucura sa pot sa argumentez faptic cele scrise.

  184. Miranda, te salut!
    Urmaresc blogul tau de ceva vreme. De asemenea am urmarit si extinderea acestei discutii in urma postarii tale. Am citit toate comentariile pe masura ce au aparut si am tinut cont de recomandari.
    Acum insa iti scriu pentru a-ti cere sfatul si o recomandare.
    Simt nevoia unei creme hidratanta si cu efect de fermitate speciala pentru zona ochilor.
    Pana acum am folosit doar crema de fata, insa de la o vreme petrec mult timp in fata calculatorului, ma machiez parca mai mult si…am implinit si 25 de ani. Cert e ca ochii mei au inceput sa dea semne ca au nevoie de atentie speciala: Imi simt pielea din jurul lor mai uscata desi pe restul fetei e chiar grasa…sunt cumva umflati si mi-au aparut si doua ridulete dedesubt…iar cearcane am avut mereu, deci folosesc aproape zilnic corector anticearcan si machiaj 😦
    Te-as ruga sa-mi recomanzi o crema buna, insa nu foarte scumpa, caci bugetul mi-e destul de restrictionat.
    Iti multumesc anticipat si te urmaresc cu drag!

  185. Draga Monica (si pisica albastra, in plus 😉 ), cred ca ai putea sa incerci serul de ochi Juliette Armand sub orice crema de ochi (dar sa fie dermato). Riduletele aparute acolo raman, nu ai ce sa le faci, din pacate… Nu stiu daca te ajuta, dar eu am acum acasa si folosesc alternativ (si sunt foarte multumita): Korres, Juliette Armand, Maria Galland, Skincode. Sincer, imi place foarte mult Skincode. Insa nu uita ca de acum, trebuie obligatoriu sa te dai cu crema de ochi dimineata si seara, fara abateri. Succes si sa te odihnesti! 🙂

  186. Buna!

    Am vazut ca s-au adus in discutie si produsele Nuxe. Au aparut si in Romania in farmaciile Centrofarm.
    Le-am vazut astazi la farmacia respectiva din Auchan.
    Toate cele bune, Magda.

  187. Ce veste buna!! Chiar ieri am fost la Centrofarm dar nu am observat. Merg azi din nou 🙂 Multumim, Magda.

  188. Buna Miranda,
    am văzut ca ai adus în discuție la un moment dat și Redermic+ de la LRP. Eu am avut la îndemâna niște mostre pe care le-am folosit aproape 2 luni și pot spune ca aceasta crema a făcut minuni. Am 24 de ani și de câțiva ani am început sa acord o atenție deosebita tenului, am folosit o mulțime de creme de ochi, începând cu cele cumpărate din farmacii pana la cele de la „firme respectabile” însa rezultate cu adevărat notabile am observat abia acum dp ce am folosit aceasta crema. Îmi simt pielea din jurul ochilor hidratata, liniile fine s-au diminuat considerabil, zona este mult mai luminoasa. Deși nu cred în catalogarea produselor pe grupe de vârsta ci în funcție de necesitățile pielii, totuși ma cam frământa gândul ca aceasta crema ar un pic cam mult pt vârsta mea. Ce ma sfătuiești Miranda, sa o folosesc în continuare sau sa ma orientez către ceva mai light? Mulțumesc. O zi buna!

  189. salut miranda, salut fetelor!
    acest blog m-a scos din incurcatura de cateva ori bune si m-a convins sa nu imi mai fie lene sa ma demachez cand vin din club(s-a intamplat de vreo 2 ..3 ori si asta recunosc)
    am aproape 23 de ani si un ten mixt..iarna se mai usuca iaAm puncte negre destule iar vara se cam incarca un pic.Folosec un gelul de curatare pt ten gras/mixt cu 96% ingrediente naturale APIVITA…e ff ok,curata bine tenul dar mi se pare ca il cam usuca ..asa ca mi-am luat si crema AVENE hidrance legere.Din an in paste mai folosesc si cate o masca,
    Eu nu stiu exact ce fel de ten am(o tipa de la sephora mi-a recomandat produse pt ten gras, alta de la sensiblu pt ten normal,la help net pt ten deshidratat…sincer nu mai inteleg nimic…eu cred ca e mixt)mi-am facut un test la sensiblu mai demult (era o campanie vichy)insa vroiau sa imi bage sub orice forma pe gat niste creme de la vichy si n-am prea avut incredere…
    As avea 2 intrebari:
    1.credeti ca trebuie sa folosesc si alte prioduse de ingrijire in afara de cele mentionate mai sus?
    2.as vrea sa-i cumpar mamei mele o crema ff buna.Are 46 de ani, un ten cu destul de putine riduri…cateva pe frunte si un pic l ochi, pielea de pe gat in shimb i s-a cam lasat,nu prea s-a dat cu creme pana acum(desi o bat mereu l cap) pe motiv ca nu suporta senzatia de gras…astfel as vrea sa aiba o textura lejera si ingrediente mai naturale(pielea ei e un pic predispusa la alergii)…chiar nu stiu ce sa aleg
    Iti multumesc anticipat…felicitari pt blog!

  190. Buna Miranda! Incredibil ce faceti voi , fetelor , aici ! este ora 23.25 si dupa ce mi-am petrecut ultima ora citind blogul m-am dus direct la baie unde m-am demachiat , mi-am pus pe fata uleiul de argan si mi-am dat cu crema apidermin in jurul ochilor , ce-i drept sarisem partea asta in seara aceasta. Am 26 de ani si nu prea am folosit creme hidratante pana acum , dar simt ca tenul meu incepe sa ceara singur ingrijire mai amanunita si responsabila . Am un tem sensibil , nu suport absolut nicio crema pt fata , sigurul lucru tolerat pana acum fiind o crema de fata lejera din gama La Roche Possay , insotita de apa termala si demachiant . As vrea sa incerc gama Clarins pt ten sensibil Gentle day/night cream si eye contour balm – am ochii ff obositi lucrand mai mult de 12 ore pe zi cu computerul, poti sa-mi sai un sfat in privinta produselor Clarins tinand cont de varsta mea si sensibilitatea asta la creme pe care o am? meri anticipat ! … si felicitari pt blog si la cat mai multe post-uri !

  191. Draga Alina, nu am incercat gama de care spui, dar pana acum, tot ce am avut de la Clarins a fost foarte bun.

  192. Buna fetelor,
    Cine ma ajuta si pe mine?Am 29 de ani,in decembrie fac 30 si inca nu am gasit o gama adecvata pt mine,am tenul mixt,dar ce ma ingrijoreaza pe mine sunt cele 2 linii fine ce la am la ochi,alaturi de cearcane.Traiesc in Spania,deci am acces la multe marci.Ma gandeam sa incerc ROC

  193. Miranda am uitat sa te intreb din ce gama trebuie sa folosesc la varsta mea,anti-imbatranire?Pentru ochi sigur am nevoie de crema pt riduri,dar la fata inca nu am vazut nici un rid.Astept nerabdatoare sfatul tau

  194. Buna,
    am descoperit blogul tau de cateva zile, mi se pare util si cu multe informatii, felicitari.
    Un comentariu poate off topic dar nu ma pot abtine 🙂 ma mira numarul f mare de fete de 20 -23 de ani care isi fac o gramada de probleme din cauza ridurilor, riduri ?!!! la 20 de ani?!! asta ca sa nu zic ca am cautat ceva legat de fond de ten si am gasit o gramada de comentarii pe forumuri de la fete de 11-13 ani care isi puneau problema ce fond de ten sa foloseasca , iar altele de 16-17 ani le sfatuiau si le dadeau exemplu cum nu ies ele din casa fara fond de ten.

  195. Bun venit alaturi de noi, Alice. Stii cum este cu fete de 15 ani si cremele sau fdt? Cam ca in situatia urmatoare: cand poti sa mananci ca nu te ingrasi, la 20 de ani, te abtii de la felia aceea grozava de tort… iar mai tarziu, dupa vreo 10 ani, chiar ca nu mai poti sa o mananci, caci se va depune sigur:D

  196. in cautarea cremei potrivite!

    da, ati citit bine!
    atunci cand cumperi/folosesti un produs, nu conteaza daca a costat 50£(clinique -ul meu din geanta) sau 3£( garnier-ul meu din baie)…e important sa intelegi care este substanta activa care face minuni pentru tine, care ti se potriveste!
    e absolut ridicol sa spui ca roc sau chanel e cea mai buna crema din lume! ei bine sunt alergica la roc, ( si aici, la Londra,se gaseste pe toate „gardurile” asa ca am senzatia ca ii mai dispare putin din pretiozitate), insa folosesc cu incredere de vreo cativa ani produsele clinique si nu au dat gres niciodata!
    azi, sunt in cautarea unei creme pe care sa o folosesc seara, inainte de culcare!

    bianca, 26

  197. buna miranda,
    de 30 min sunt fascinata de ceea ce am gasit pe blogul tau si nu m-am putut abtine sa nu-ti scriu. sunt intr-o continua cautare de creme,am incercat tot ce se poate din farmacii.
    am 30 de ani(pe 1 martie)inca ma obisnuiesc….eeee altceva… aproape tot timpul am avut probleme cu tenul si am tot sperat ca se va calma,linisti, hai prima sarcina, hai a doua(am un bebe de 6luni) dar acum nu mai sunt multumita de loc de tenul meu care pare in zona ochilor dezhidratat,dar zona t este grasa, am pori din barba si zona buzelor destul de vizibili, iar in parti pare iritat,cu chestii micute. toate aceste lucruri se vad analizate de mine la o lumina buna….in mare tenul este putin iritat(mai ales acum cand este cal si transpir.
    acum despre produse am folosit avene hidrange, la roche posay, vmai tot ce se gaseste prin farmacii,dar toate pt.hidratare. mi-am luat si roc anti rid dar m-am inrosit, aaaa!! eu de la apatermala avene ma inrosesc in barba.merg la cosmetica o data pe luna,dar acasa nu stiu ce sa mai folosesc. sper sa ma poti ghida ….. da, vreau sa ajung si la dermatolog.
    te rog, recomanda-mi un cabinet,eu nu sunt din bucuresti.
    sunt foarte incantata de acest blog!! multumesc!

  198. Draga Cristina, nu pot sa iti spun decat ca este bine sa te vada direct un dermatolog. Altfel, singura crema care mie mi s-a parut ca nu ar provoca nici un fel de iritatii, era Avene, dar ar fi bine sa vorbesti intai cu un medic.

  199. Am folosit crema advanced night ripair acum cativa ani cand am fost in Londra si am dat pe ea 40 lire. Crema este super tare, mi-a reparat tenul intr-un timp f scurt, sa nu mai spun de porii mei deschisi care dupa ce am folosit crema, aveam fata de bebelus si nu glumesc absolut deloc. Acum la 36 de ani fata iar are nevoie de imbunatatiri si asi vrea iar s-o achizitionez. Vreau sa-mi spuneti daca este mai ieftina in duty free sau s-o cumpar de pe site.

  200. Coco, ultima oara cand am fost in duty free Otopeni, era, cred, 68 de euro (dar nu imi amintesc gramajul).

  201. Buna Miranda! In primul rand vreau sa te felicit pentru acest blog.. de cateva zile l-am descoperit si chiar am aflat lucruri utile legate de aceasta controversata disputa in alegerea cremei de fata,despre ce este nou pe piata si mi se pare tot mai dificil sa stii ce sa alegi, mai ales in randul tinerelor de varsta mea. Si eu am 20 de ani si bineinteles, aceeasi problema!! Ce ai putea sa-mi recomanzi pentru un ten mixt spre gras, cu multe puncte negre, dar totodata mi se usuca foarte usor si are un aspect tern. In plus, vara este predispus la pistrui si multeee cosuri.Multumesc! Si mult succes.

  202. Draga Lavinia, multumesc pentru aprecieri. O crema dermatocosmetica de hidratare cred ca este suficienta (Avene, La Roche Possay), dar trebuie sa te obisnuiesti sa faci tratament cosmetic in salon la 2 sau maxim 3 saptamani. Si nu uita ca daca mananci junk food, faci si cosuri, in cazul in care esti dispusa – se ingrasa tenul mai repede…

  203. am 22 de ani si am si eu riduri si nu mai ma plang atita bn nu am eu riduri decat la oki da an fine nu ma prea deranjaza?????

  204. Buna!

    Eu am o dilema legata de o crema de fata si poate ma ajuta cineva cu un raspuns.
    Vreau sa-mi iau Guerlain Super Aqua Day SPF 30 pentru ca se apropie sezonul cald si imi trebuie factor de protectie cat mai mare.
    Partea dificila e ca nu gasesc review-uri despre crema in cauza. M-am dus la 3 magazine Sephora sa cer un esantion, dar nu au avut de unde sa-mi dea. Am testat o data pe fata curata, insa nu am avut cum sa-mi fac o parere.
    N-as vrea sa dau 300 de lei pe ceva ce mi-ar face fata sa fie plina de sebum dupa 2 ore de la aplicare si sa-mi dilateze porii si mai tare decat sunt deja, mai ales ca am tenul mixt.
    Am patit asta cu destule creme gen Clinique SuperDefence, Estee Lauder Day Wear Plus, La Roche Posay. La primele aplicari fiecare pare cea mai buna crema pentru mine, se absorb foarte repede, porii sunt inchisi, fara exces de sebum, dar la o saptamana de folosire pot sa spun adio, imi straluceste fata ca un felinar si ma umplu de puncte negre.
    Acum tot cautand o crema care sa aiba SPF suficient de mare si eliminand ceea ce am folosit deja si de care n-am fost multumita, mi-a ramas Guerlain Super Aqua pe lista de posibile achizitii, dar la cat costa, nu m-as arunca direct la ea.
    Daca imi puteti da un sfat m-ati ajuta mult.

    Multumesc,
    Magda

  205. Magda, nu am folosit crema asta, dar in materie de creme nu prea merge sa iti dai cu parerea…o crema care mi-a fost foarte buna mie poate sa iti fie tie foarte proasta. Trebuie sa insisti cu esantiounul ala, e cea mai buna solutie. Degeaba scriu 20 de persoane ca e o crema super buna sau super proasta daca nu e testata pe tenul tau. Neaparat tester, fa putin ‘pressing’ in Sephora, Douglas sa iti dea mostra, nu se poate sa nu aiba, in mod sigur nu au vrut sa iti dea.

  206. @frida: Multumesc mult pentru reply si sfaturi. Stiu ca depinde de tenul fiecareia cum reactioneaza la o crema, dar in lipsa de testare personala iei in considerare si review-urile.
    Am incercat faza de pressing, dar s-ar parea ca intr-adevar nu au esantioane ca au scormonit prin sertare de fata cu mine si nu au gasit. Inainte mai puneau in recipiente speciale direct din tester, dar acum cred ca n-au nici recipiente.
    Cred ca ma relaxez cu achizitia pentru moment si continui sa cercetez oferta de la alte branduri.

  207. Si eu am tenul gras, secretia de sebum s-a redus mult cu crema pentru ten gras de la Oxyance. O cheama Specific cream for irritated & oily skin. Se gaseste la Sensi Blu, nu stiu daca o mai au si prin alte farmacii. Mi-am luat si demachiantul din aceeasi gama, e un gel pt spalat fata. Si sunt foarte multumita de produse, sunt dermatocosmetice.
    Preturile sunt mai mult decat ok, demachiantul e cam 50 de ron si crema la fel (cea pt ten gras, crema antiimbatranire pentru ochi e vreo 80 de ron parca).
    Inainte am incercat crema matifianta de la yves rocher, buna si ea, dar matifia atat de tare incat nu mai puteam sa intind bine fondul de ten peste 😀
    Cu cremele de ochi am o mini-obsesie… motiv pentru care in diminetile in care mi se pare mie ca arata ochii obositi, le servesc o portie de gel pt ochi de la boots… are un efect de lifting vizibil, si pielea e revitalizata instant. Se numeste Ultimate lift eye gel, tot in sensi blu l-am gasit. Nu le fac reclama :)) doar ca nu stiu daca se mai gasesc la alte farmacii.
    Pt noapte ma dau in zona T tot cu crema oxyance pt ten gras, si pe restul fetei cu crema hidratanta normala. Zona T e foarte uleioasa, in rest tenul e normal, de asta folosesc 2 creme.
    Apropo de cremele de ochi- de la Clinique all about eyes ( parca asa o cheama) eu plang :)) mi se pare ca duhneste a alcool.. nu stiu daca are in ea asa ceva, dar dupa ce am dat o data banii degeaba, m-am tinut deoparte.
    In schimb, Estée Lauder: Advanced Night Repair ‘Eye Recovery Complex’ mi se pare minunata, o sa mi-o mai iau 🙂
    Spor la shopping! 😀

  208. Buna Sophie!
    Parca nu m-as simti confortabil sa vin de acasa cu un recipient. In primul rand poate fi contaminat cu bacterii pentru ca nu am de unica folosinta si nici nu-l pot sterizila.
    In al doilea rand nu stiu, mi se pare de datoria lor sa ajute un client si sa fie dotati cu cele necesare.
    Pana la urma am renuntat la crema respectiva, mi-am comandat una de la Paula’s Choice.

    Oricum iti multumesc pentru sfat Sophie, numai bine!
    Magda

  209. Buna seara.Ma bucur ca te-am descoperit(aseara 13 iunie 2011),si am constatat ca sunt lucruri f interesante pe blogul tau;cautam,de fapt nr de telefon de la salonul abbate rosetti,si am vaz cateva comentarii si sugestii pe care le dadeai cu mare drag si sincere;iata-ma din nou,si multumesc tuturor cititoarelor care au dat cateva tipsuri,mai ales in zona incaltamintei(coca zaboloteanu).Te-as ruga daca stii la acel salon vreo cosmeticiana buna,deoarece as vrea sa ma las rasfatata,mai ales ca produsele sunt bune guinot si academie.La manechiura sunt fetele f bune,deja am devenit clienta.
    Am ten mixt,vine vara si deja zonaT imi da luciul acela pe care trebuie sa-l sterg mereu,sau sa ma pudrez mai des.
    Iarna am folosit fdt M.A.C,dar acum e timpul sa schimb cu ceva care matefiaza….ce recomanzi?
    Multumesc
    Astept o recomandare

  210. Buna , o sa va impartasesc ce fac eu pentru a avea un ten frumos si de care sunt foarte multumita.
    Avand in vedere ca ma machiez in fiecare zi , ma si demachiez in fiecare seara inainte de culcare indiverent de cat sunt de obosita .
    Am ten mixt . Mai intai ma demachiez cu dischete cosmetice ,,CLEANIC,, si lapte demachiant confort ,, L`OREAL ,, dupa care imi fac un gomaj cu ,, PURE ZONE L`OREAL ,, care lasa pielea curata si fina , reduce punctele necre , ajuta daca ai probleme cu cosurile … (de doua ori pe saptamana imi fac si masca cu mastile de hidratare sau revigorare ,, NIVEA VISAGE ,, ) am cearcane de cand ma stiu si pentru asta aplic in fiecare seara ( dupa gomaj) si dimineata (inainte de machiaj ) batonul anticearcan (VICHY ) apoi cu aceleasi dischete demachiante aplic pe fata ( nu ochi , buze ) lotiunea tonica Dry and Sensitive Skin ,, L`OREAL ,, si la final aplic pt ochi crema contur ochi Decontract Rides ,,L`OREAL ,, care este si pentru cearcane , iar pe fata crema de fata Derma Genese ,, L`OREAL ,, pentru o foarte buna hidratare . Ptr spalatul pe fata folosesc sapunul solid Soft Peeling ,,DOVE ,, .
    Pentru machiat folosesc ca baza de machiaj SPF ( are rol de protectie solara ) DAY CARE ,, NIVEA ,, este pentru toate tipurile de ten si are si rol de fond de ten , nu incarca tenul … iar ca farduri de ochi folosessc gama ,, DR. KADIR,, ( produse profesionale achizitionate de pe internet la recomandarea unei doamne cosmeticiana foate buna ), pe buze folosesc protectie solara de la ,, NIVEA,, sau un gloss, rimel folosesc waterproof Extra Super Lash ,, MASCARA ,, ( deci nu curge 🙂 , nu sunt neagra la ochi ) .
    Sper sa va fi fost de folos :). O ZI BUNA .

  211. buna tuturor! atatea branduri unul si unul ca nici nu sti care iti e mai potrivit pieli tale si sa dea si rezultate, sa dai si o groaza de bani si sa constati ca nu are nici un efect sau mai rau efect negativ e de-a dreptul strigator la cer au sau nu efect cremele antirid pt ochi? si dk da care sunt cele mai bune? ori niste bani dati aiurea, am tenul uscat 28 ani please help thanks!

  212. Buna ziua doamnelor, din pacate nu am avut timp sa citesc toate commenturile dar sunt cateva lucruri care TREBUIE s ale constientizati. O crema, chiar daca este scumpa nu insemna neparat ca este si buna PENTRU TINE. Fecare piele rectioneaza in mod diferit. Foarte multe dintre femei nici nu stiu ce tip de ten au s=dar se astepta ca o crema sa faca minuni pentru ele. Sunt alte femei care au senzatia ca daca dau 1000 ron pe o crema o sa le schimbe fata cu totul. Sunt de acird cu tine Miranda in privinta ANR dar dupa 25 ani, are la baza un complex de acid hialuronic care poate ajuta f mult un ten deshidratat, dar pote face multe probleme unui ten sensibil. Cum spune si Magada este important sa testezi si e bine sa ceri esantioane, @ Frida…nu te baza pe faptul ca nu vor sa iti dea ca sunt si ei patiti…vine un „cersetor de esantioane” cere 10 feluri si nu se mai intoarce si clientul ca tine care chiar are nevoie ramane in aer. In cel mai rau caz le pastreaza ca sa le dea ca si incentive catre clientii care cumpara. La Estee Lauder si Clinique au mereu testere pentru acasa! Feriti-va de tot ce insemna mass-market pentru ingrijirea fetei (nivea, avon, loreal etc) sunt ieftine pentru ca sunt facut din ingredienti de proasta calitate.
    si inca o data…nu va asteptati la minuni….un ten ramane frumos dupa 40 de ani numai daca a fost ingrijit si respectat toata viata

  213. SUNT BERTA
    as dori daca se poate o crema extraodinara si cu rezultate fantastice pentru albirea tenului.
    tenul este uscat.
    ce spuneti. SAU O MASCA. CEMA SFATUITI

    UN SFAT: PENTRU OCHI SEARA MASATI-VA CU ULEI DE MASLINE. SENZATIONAL. DIMINEATA OCHII SUNT ASA DE FRUMOSI.FACETI ACEST LUCRU IN FIECARE SEARA.

    email-ul meu: auroraion6@yahoo.com

  214. SUNT DIN PLOIESTI SI FAC MASAJ DE RELAXARE PENTRU CORP SI FATA CU UNT DE SHEA. ESTE SENZATIONAL. 30 MIN/15 LEI.
    DACA VRETI SA IMI SCRIETI SI VA TRIMIT NR DE TELEFON.
    BERTA

  215. Fetelor, eu dupa ce am facut 25 de ani am zis sa incerc o crema de noapte antirid.
    Pentru zi am ramas la cremele Oxyance, care mi se par bune. Pe zona T aplic crema pentru ten gras iritat si in rest crema pentru ten normal. O sa le folosesc pana se termina ca erau mai demult niste oferte si mi-am luat cate doua, mai am cate una din fiecare si fiind bune nu ma indur sa le schimb momentan.
    Pentru noapte am descoperit crema de la Galenic Biophycee antirid de noapte. Imi lasa pielea catifelata si se absoarbe repede in piele, pur si simplu o ador. Cred ca dupa ce le termin pe alea Oxyance trec la crema de zi tot de la Galenic, eventual de zi o sa folosesc una hidratanta nu antirid. In orice caz, la crema Galenic de noapte nu as mai renunta. Cel putin deocamdata.

    Vreau sa incerc crema de ochi de la Estee Lauder, era ceva cu advanced night repair dar nu mai stiu exact..
    a incercat-o cineva ?

  216. Buna fetelor, din pacate de abia acum v-am descoperit. Eram in cautare de bloguri despre beauty care sa vorbeasca si de altceva decat avon,oriflame..etc..
    Numele meu este Lili si am aproape 25 de ani, si sunt in cautarea unei creme de ochi, am putine riduri fine dar as vrea sa previn aparitia altora si de ce nu sa le tratez si pe aceatea…Eram hotarata sa imi cumpar Roc Hidra+ crema anti-oboseala pt ochi, dar astept sfaturi si pareri si din partea voastra.
    Sunt una din persoanele care nu isi permite sa isi cumpere numai produse Clinique, Dior, Estee Lauder sau mai stiu eu ce, insa zic eu ca am ales o varianta mai ieftina si buna si anume dermatocosmeticele (insa pot face un efort si cred ca imi pot permite si o crema mai scumpa daca voi o recomandati).
    Pt ten folosesc Bioderma si La roche-posay ( am mai incerat si Ivatherm, avene, insa solutia micelara H2O de la bioderma si crema de fata hidraphase legere de La Roche posay au fost singurele care m-au facut sa le cumpar si a doua oara si a treia)
    Mi-as dori tare mult sa ma consiliati!
    Multumesc!

  217. Dar n-ar fi mai bine sa mancam mai sanatos si sa ne preparam singure cremele acasa???Oare e atat de greu sa iei Vitamina C din farmacii si sa-ti faci ser ?sau Vit E?Sa-ti pui cate o felie de castravete sau cartof sub ochi pentru ridurile fine si cearcane?Astea sunt doar snobisme si nimic mai mult.

  218. Eu acum locuiesc ın Turcia sı ıeri am fost la cumparaturı.Mı-a cumparat mama soacra produse de la Roc dar nu stıu ce sa zıc despre gelul de curatare.Mı se pare cıudat,este foarte apos nu face spuma,parca nici nu curata,orıcat aı pune aı ımpresia ca e apa.Este ok sa fıe asa?

  219. offfffffff am un ten uscat ridat , patat pe deasupra si sensibil am incercat multe creme si nu am fost multumita de niciun adintre ele am 34 ani , vreu un sfat , ce creme as putea sa folosesc ? acum cand este frig ma ustura pielea si au inceput sa imi apara langa ochi ceva gen cosuri dar mai mici si sunt rosi.

  220. seara demachiere cu bioten ten uscat si sensibil sau cu bioten antirid, apoi clatire din belsug cu apa calduta si aplicare apidermin lux. dimineata clatire cu apa calduta si aplicare bioten ten uscat si sensibil sau bioten antirid. ( eu bioten antirid nu am folosit, am folosit bioten ten uscat ). cremele se aplica din belsug. ziua, peste crema aplicat un fond de ten potrivit tenului uscat ( revlon ten uscat de exemplu) pentru a proteja fata de factorii externi. asta ar fi o solutie pentru un buget mic sau mediu. am incercat creme scumpe, nu m-au ajutat , numai cred in ele. poti folosi si dermatocosmetice , depinde de cati bani dispui. Eu am mai folosit Louis Widmer Remederm crema de zi si noapte si demachiant ( nu situ daca se gasesc si la noi, intreaba in farmacii) si e f buna.. Vichy e varza, nu merita nici 10 lei.

  221. Draga Miranda, chiar daca nu te cunosc, pot sa-ti spun ca te admir pentru ca esti o femeie careia ii place sa arate impecabil insa in topul preferintelor tale exista creme care lasa de dorit. Atata publicitate pentru Estee Lauder, Clinique, Nuxe, Dr.Murad… pentru ce? Sunt creme ale caror ingrediente sunt TOXICE!!! Este de ajuns sa verifici INCI si le vei arunca direct la cos…

  222. Buna dragelor,
    Ce parere aveti despre gama Eucerin, am vazut ca au creme si cu acid hialuronic si cu uree, ingrediente despre care auzisem ca sunt f bune. Pe mine ma intereseaza pt contur ochi si ten uscat, deshidratat. Am inteles din comentariile de aici ca Roc ar fi super, insa Eucerin pare mai accesibil. Va rog, ajutati-ma cu sfaturle voastre.

  223. Si eu am tenul uscat si deshidratat. am incercat Eucerin. Ce sa zic, crema pt ten uscat cu uree mie imi lasa un film gras pe piele , se absorbea foarte greu. Cea cu acid hialuronic nu e tocmai pt ten uscat, e un pic iritanta, cel putin pentru mine si nu hidrateaza ok. Acum depinde de tenul fiecaruia si de varsta…

  224. buna fetelor,ce imi recomandati si mie ptr ten ft gras?luceste dupa numai o ora….am 25 de ani si am cam incercat cam tot din farmacie,avene,uriage,eucerin,ivatherm,vichy…etc,ma interesa ceva mai bun ,indiferet de cost,va multumesc

  225. Buna Miranda! Ma bucur nespus sa ne cunoastem, chiar si aici. Marea mea pasiune este tineretea vesnica :))), aici intra alimentatia, sportul, cremele…intr-un cuvant tot! Nu pot spune ca sunt WOW, dar, am incercat atat cat de mult am putut si mi-am permis. Am cheltuit sume uriase pe creme, pana mi-am dat seama ca alimentatia si sportul, sunt factorii cei mai importanti. Am psoriazis de la varsta de 5 ani si toata adolescenta mea a fost una chinuita. De la varsta de 14 ani, ma confrunt si cu zona zoster ( cosuri mari si dureroase )…vestea buna este ca la 30 de ani am scapat 90% de aceste afectiuni ale pielii iar viata mea este complet alta. Asa ca, iti dai seama am tercut prin multe cabinete si am fost vazuta cam de toti doctorii specializati din Bucuresti si nu numai. Pentru cosuri fetelor, orice fel de cosuri tratamentul este, Roaccutane…medici mai recomanda creme, cer analize…dar nu trebuie decat sa luati Liv 52 pentru protectia ficatului…in rest toate tratamentele sunt numai minciuni. Cat despre riduri, dragele mele singura solutie vizibila este Botox, pe care trebuie sa-l facem cu regularitate incepand cu 30 de ani. Odihna este foarte importanta, dorm 8 ore pe noapte si alimentatia. De psoriazis am scapat la 27 de ani, cand dupa multe minciuni din partea renumitilor doctori ( eram plina, din cap pana in picioare ), m-am enervat si am tinut 40 de zile cura cu grau incoltit si apa. Asta a fost alimentia mea timp de 40 de zile, multa credinta si rugaciuni, multe promisiuni lui Doamne Doamne si viata mea este alta de atunci. Sunt o persona frumoasa pentru ca mi-am dorit asta, dar sufletul meu este de 10 ori mai frumos si stiu ca El ma ajuta mereu. Acum intampin si eu o problema majora, mi-au aparut niste pete pe fata de la soare pentru ca fac multa plaja acum ( toata viata mea pana la 27 ani nu am avut voie ), ma dau cu creme protectoare dar degeaba am 2 pete cat o unghie mica pe obraji. Acum ma documentez pentru aceasta problema dar daca aveti ceva sfaturi sunt binevenite, Ma puteti intreba orice legat de creme, alimentatie…hrana sanatoasa, diete. Nu ma laud, dar viata ne ofera atat de multe probleme…incat ne apucam singuri sa invatam, sa vedem cum rezolvam problema pentru ca doctorii sunt foarte superficiali. Seara buna!

  226. Pentru Madalina, am folosit crema cu caviar de la Mario Badescu si este o crema buna de intretinere. Sunt si accesibile ca si pret, le poti incerca pe cele adecvate tenului tau cu incredre.

  227. Dragele mele, vad multe comentarii pe site si imi place. Va spun ca nu trebuie sa ai multi bani ca sa ai o fata si un corp ingrijit. Eu, cand nu aveam bani pentru un abonament la yoga sau pilates, alergam in parc in fiecare zi cate 30 minute. Cat despre tratamentele cosmetice…sunt foarte bune, dar depinde Cine le face. Acum merg la Miko din Romana pentru tratamente faciale, desi de multe ori eu sunt cea care le spune cum si ce sa-mi faca…pentru ca nu sunt intodeauna bine pregatite. Un tratament eficient, odata pe saptamana pe care il faceam singura era in felul urmator si fata mea arata foarte ingrijita si nu exagerez.
    1). Demachiere
    2) Intr-un vas cu apa clocotita, adaug albastrele, galbenele, musetel si fac o infuzie cam 10 minute, cu un prosop mare peste cap.
    3) Imediat exfoliez fata cu zahar si ulei de masline.
    4) Aplic o masca adaptata tenului meu.
    5) Aplic crema ochi si fata.

    Rezultatul este unul maxim, cheap si bun…iar daca il faci cu regularitate efectele se vor vedea.

    Cremele, nu fac minuni…am convenit mai devreme ca Botox, este singura optiune buna, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa renuntam la ele. Pentru cine nu are in plan sa cheltuiasca multi bani, va sfatuiesc sa mergeti la un plafar si sa cumparati ulei de struguri, migdale, aragan care vor face minuni pe fata voastra.

    Alimentia insa da roade…in fiecare dimineata pana in ora 12 consumati fructe ( fructele se consuma numai pe stomacul gol ), beti 2 l de apa. Pentru celulita, incercati sa includeti in alimentatia voastra, zilnic, ananas…este foarte important. Reduceti cantitatea de mancare, cei care vor sa fie mai zvelti si sa traiasca cat mai mult si mai frumos trebuie sa nu manance mult, ultima masa fiind la ora 18. Schimbati-va obiceiurile alimentare: inlocuiti zaharul cu miere, orezul cu cel brun si folositi doar sare si piper pentru a le da gust mancarilor. Atentie maxima la prajit…acest obicei trebuie sa fie unul interzis.

  228. Inca un pont fetelor…masajul facial, odata pe saptamana face miracole. Nu trebuie decat sa va gasiti o cosmeticiana buna, o crema hidratanta si 30 de minute obligatoriu, fata si decolteu. In timp…rezultatele vor fi scontate!

  229. Lil, foarte binevenita postarea ta, constat ca esti foarte priceputa, de aceea rogu-te de sfaturi, in curand fac 46 de ani si ma ingrozesc sa constat ca , desi atent ingrijita-zic eu!-pielea a inceput sa-si piarda din elasticitate, ridurile au devenit foarte vizibile, mai ales cand rad-nu pot sa nu rad, sunt o fire vesela si mi-am facut un scop in a-i binedispune si pe cei din jur!, avantaj-traiesc la tara, dezavantaj-praf, n-avem inca asfalt… De asemenea, cand pun barbia in piept, pielea din vecinatatea maxilarului inferior este de …80 de ani! La fel deasupra coatelor…Ajuta-ma, te rog! Inca un motiv de suparare-celulita la brate – ador vara sa stau in maieuri sau rochite fara maneci…Ce ma faaac??? NB Sunt bugetar, asadar, ,,renumeratie , dupa buget”, se-ntelege! Foarte-ti multumesc, stiu ca n-ai sa ma lasi!

  230. ok, am citit cu atentie : albastrele, galbenele, musetel…Uleiuri de struguri, mogdale, argan (astea, se folosesc cum??). Alerg sa le cumpar…
    Maine, ca azi e duminica.
    O duminica frumoasa, frumoaselor!

  231. Buna Elena,

    Imi pare rau sa aud ca la varsta de 46 de ani, pielea de pe gat, decolteu arata foarte imbatranita. Atunci cand te dai cu crema pe fata, in aceeasi masura aplici pe gat si decolteu in fiecare dimineata si seara. Cat despre ridurile de pe fata…singura solutie vizibila este botox…nimic nu mai poate face minuni acum pentru tine. Trebuie sa aplici in fiecare seara o crema foarte grasa pe fata, gat si decolteu ( recomand apidermin si galbenele intr-un strat generos ). Daca vrei sa fii realista trebuie sa recunosti ca nu prea mai ai ce sa faci acum, singura solutie este numai botox si cremele foarte grase. Pentru celulita de pe brate, iti recomand cu cea mai mare incredere crema de la ardes anticelulita si vergeturi, aplicata dimineata si seara face minuni, costa cam 200 ron 1000 ml. Mai multe amanunte gasesti pe site. Masajul facial ( fata, gat si decolteu, cam 30 minute ) este foarte important acum, il poti face de cel putin 2 ori pe saptamana. O data la doua zile, acasa, intr-un bol cu apa fierbinte, aplici pliculete de galbenele, albastrele, musetel, le lasi sa dea in colocot si faci infuzie cam 20 minute. Faci in gomaj usor cu malai, aplici o masca grasa si te dai cu crema sau vitamina A, E. Sunt multe masti de fata bune, una ar fi de la gerovital. Mastile de la avon sunt bune, eu le am pe toate si folosesc cate una in fiecare seara. Folosesc mastile de la nivea, belea din DM. Am avut masti si de la clinique, dior si vichi dar trebuie sa recunosc ca nu am fost incantata. De la dior este foarte bun gelul exfoliant, dupa ce il aplici, fata ramane luminoasa, il folosesc saptamanal. singurul incoveninent, este scump, cam 450 ron, dar merita toti banii. Draga mea, sa ne scrii dupa ce iti pui botox, desi nu vreau sa te intristez dar s-ar putea sa fie tarziu daca ridurile sunt deja instalate. Oricum este singura solitie, in timp se vor cedea efectele. Vezi ca se fac injectii si la un pret mai accesibil, 200 eur sedinta. Se fac cam 3 sau 4 sedinte pe an pentru inceput, asta pentru ca ai ridurile accentuate. Astept sa ne scrii, si nu uita de ingrijirea zilnica.

  232. Buna Miranda, merg la miko din romana pentru ca imi place cladirea, ambientul de acolo, curatenia, stiu sigur ca folosesc creme bune, angajati mai stiu cate ceva de cosmetica daca deschid un subiect. Eu merg la Mirela, cosmetica ( miko romana ).

  233. Buna ziua Doamnelor,
    De cateva zile am gasit acest blog, il urmaresc si vreau sa va spun ca imi place mult.
    Am 28 de ani, si as dori un sfat: ce fel de crema hidratanta de ochi recomandati? Nu vreau deocamdata sa folosesc crema anti rid. Pana acum am folosit La Roche Posay, dar parca ar fi apa. Celelate produse La Roche Posay de exemplu Hydreane Riche, mi s-a parut buna. Ce parere aveti?

  234. Buna! In primul rand mentionez faptul ca sunt foarte incantata de blog, felicitari Miranda!
    In al doilea rand vreau sa iti cer sfatul cu privire la ingrijirea tenului uscat/sensibil.
    Toti pasii unei ingrijiri corecte, adica ce demachiant este bun, creme, ser etc!
    Desi am 20 de ani vreau sa am grija de tenul meu.
    Astept raspunsul tau, iti multumesc!

  235. buna emilia..si eu am tenul uscat. nu stiu de cati bani dispui tu, dar iti dau niste sfaturi pt un buget mediu. Eu folosesc de la Vichy demachiantul 3 in 1 ( e f bun pt pielea sensibila si uscata) si , pentru ca am tenul foarte uscat, folosesc tot de la Vichy Nutrilogie Baume ( exista si Nutrilogie 1 si 2, depinde de cat de uscat ai tenul, mie Nutrilogie 2 nu mi-a fost suficient, asa ca am trecut la Nutrilogie Baume care e o crema mult mai oncutoasa). Ma demachiez seara si , uneori aplic un pic de demachiant si dimineata ( desi demachiantul 3 in 1 nu se clateste, eu simt nevoia dupa demachiere sa ma clatesc abundent cu apa calduta inainte sa aplic crema, in acest fel imi simt tenul mai hidratat) . Crema o folosesc si dimineata si seara. In rest la 20 de ani incearca masti naturale . De exemplu, o data pe saptamana sau de 2 ori unge-ti tenul cu ulei de masline extravirgin sau cu miere ( sau combinate) si lasa-l sa actioneze 30 min-1 ora, dupa care clateste cu apa calduta si aplica crema. Incearca si un gomaj cam o data la 10-14 zile , poti cumpara din comert o crema de gomaj, de exemplu de la Alverde crema gomaj cu samburi caise.

  236. Buna.Am si eu o intrebare.Ce parere aveti despre folosirea zilnica a uleiului de argan (seara) ?am un ten normal.

  237. Buna! imi place despre ceea ce scrieti! Ce parere aveti voi despre cospetica de la Matis? Mie imi place, dar nu am prea icercat multe ca sa am cu ce compara in afara de Vichy. Am 26 de ani si am folosit demachiant, crema de ochi si fata de la matis timp de 2 ani, eram multumita, dar de cind sunt in concediu de maternitate mi-i cam jale sa cheltui banii, astfel economisesc, dar nu stiu daca se merita de economisit in asa fel. Va rog daca credeti ca e eficienta in comparatie cu alte creme pe care voi le-ati incercat sa-mi ziceti si mie.

  238. ce fel de ten ai? eu am folosit. Weleda, dar nu ma da pe spate. insa sunt pentru cremele bio/naturale. Incearca crema cu coenzima q10 de la Lavera ( pt ten normal /uscat). Weleda am avut coldcreme si a fost prea grasa pentru mine ( lasa tenul uleios). Pentru copilul meu folosesc creme Weleda ( pt fundulet si lapte de corp) si sunt foarte bune. Depinde de tine sa gasesti produsul bun.

  239. Buna,
    Ce imi puteti spune despre urmatoarele branduri? ma intereseaza cremele de fata 🙂
    Anesi, Declare, TeN, Thalgo,Bruno Vasari?
    A folosit cineva ?
    multumesc

  240. Da, am folosit eu !
    Anesi = proasta
    Declare = proasta
    TeN = foarte proasta
    Thalgo =si mai proasta
    Bruno Vasari= cea mai proasta !!

    Foloseste draga FLUOCINOLON, ieftin si bun !!

  241. Cu placere! FLUOCINOLONUL este chiar bun, contine aminoacizi si vitamina C care atenueaza ridurile si netezeste pielea! Incearca si o sa vezi! In plus, poate fi folosit cu succes si in partea dorsala, atenuand disconfortul provocat de hemoroizi !

  242. Fluocinolonul nu este crema de fata, nu inteleg cum puteti recomnda asa ceva…folosit ca si crema de fata timp indelungat are efecte secundare.Nu se recomanda folosit pe fata mai mult de 30 zile

  243. Eu folosesc FLUOCINOLON de ani de zile si rezultatele sunt exceptionale!
    Dupa cum spuneam, se poate folosi in partea dorsala si pentru hemoroizi, insa are un continut puternic hidratant care este ideal pentru ten!
    Incearca timp de 30 de zile si vei vedea rezultatele!

  244. Buna ziua tuturor !
    Am citit in intregime toate comentariile dumneavoastra…ii multumesc Mirandei si Laurei pt sfaturile si experientele personale ! Eu am 30 de ani, tenul mix cu pori foarte dilatati in zona T, puncte negre nas, barbie, si ma intereseaza in afara de serul de noapte de la Estee Lauder pe care il voi achizitiona, o crema de ochi pentru primele riduri fine aparute, si o crema de zi hidratanta, pe care sa o aplic cand ies din casa cu/fara fond de ten. Stiu ca ati dat exemple mai sus, dar avand in vedere ca postarile sunt din 2010, 2011, 2012, poate ca intre timp ati mai gasit/experimentat si alte creme? :). Si inca 1 intrebare : legat de porii foarte dilatati, in afara de alimentatie, somn si sport? Alte sfaturi? Tratamente, creme….!!!!!
    Astept cu mare nerabdare raspunsul vostru!
    Multumesc anticipat !
    Ramona

  245. Draga Ramona, te sfatuiesc (in 2014) asa: ser Biotherm Blue Therapy in Oil. Miere zilnic pe fata. Extractie de puncte la 2-3 saptamani intr-un salon bun. Gomaj de 2 ori pe saptamana acasa. Crema de ochi de la Shiseido de care am scris in ianuarie 2014, daca imi amintesc corect. Orice crema de fata dermatocosmetica cu spf 15 pentru ten normal (nu gras), poti incerca si Biotherm Multicharge cu ginseng si vitamina E, mie imi place mult. Pentru porii mari: SPL sau Sublime, plus intretinere naturista corecta acasa (apa florala, miere, argila verde, ulei de jojoba etc.). Bafta!

  246. Buna,
    Am 25 de ani si recunosc ca nu am prea dat importanta tenului meu,probabil si din nestiinta!Am observat sub ochi,riduri de expresie!Eu mi-am cumparat o crema de la Vichy,Aqualia Thermal Day Spa…am un ten ciudat.Gras,insa cand ma spal pe fata se usuca foarte tare,incat nici fondul de ten nu il pot intinde bine!Am inceput sa fiu obsedata de ridurile de la ochi,care incep sa nu mai fie foarte fine!Locuiesc in Danemarca,ce imi puteti recomanda??

  247. Buna,
    Multumesc ca mi-ai raspuns!Nu am incercat nimic,eu nu am prea dat atentie si credeam ca Vichy e foarte bun,tot din nestiinta!Si Biotherm e crema sau?O prietena mi-a spus sa nu folosesc inca produse cosmetice,si am tot folosit smantana in jurul ochilor!…Cu siguranta,voi incerca Biotherm
    Multumesc

  248. Buna fetelor,ma bucur ca am dat peste aceasta pagina,multe sfaturi privind ingrijirea tenului m-au ajutat,si sper sa ma ajute in continuare,am o mica rugaminte :nu stiti pe cineva care aduce produse din alte tari de preferat Franta(nu am curajul sa imi cumpar produse gen Clinique,Clarinsetc din tara,deoarece o prietena care lucreaza intr-un magazin de cosmetice mai renumit mi-a spus ca mai multe produse comercializate in acesta sunt fake-uri )eu am o piele mai sensibila,uscata chiar foarte uscata,scuoamoasa,cu tindere spre roseata.Am folosit o gramada de creme,tot felul de lotiuni si creme facute in casa,cu cafea,ulei de masline,etc si nimic..si cineva mi-a recomandat Clinique ,am incercat un tester si mi s-a parut ok dar ce idee sa iti faci numai dintr-o aplicare?sa fim seriosi…asa ca sper sa cunoasteti pe cineva,astept raspunsuri va pupicesc!!!!!

  249. Timea, nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme daca iti iei produse Clinique de la magazinul Clinique de pe Calea Victoriei. La fel, poti sa mergi acolo sa soliciti un tratament cosmetic complet. E foarte scump, dar macar vezi o data si bine daca ti se potrivesc cu adevarat produsele lor (imi amintesc ca aveau un mic salon cosmetic unde lucrau numai cu produse Clinique, sper ca mai exista). In plus, daca mergi la importatorul oficial Clinique, in showroom-ul din Calea Victoriei, ai macar garantia termenului de expirare, un bon fiscal la nevoie etc. si poti cere, totodata, mai multe mostre. Bafta!

  250. Fericirea mea este maxima… simt ca am inceput un proces de educare. Pe cuvantul meu… aud pentru prima data de Roc, Dr. Murad, Nuxe sau serul de noapte Estee Lauder… Nu am folosit niciodata apa termala. Mi s-a terminat crema de fata si am intrat pe net sa caut niste review-uri despre Avene (pe care evident nu l-am folosit) si am ajuns aici. Imi e greu sa recunosc, dar: Am nevoie de ajutorul vostru! Nici nu stiu de unde sa incep. Cred ca trebuie sa imi arunc trusa cu incredere si sa o inlocuiesc cu mult curaj. Am o cumnata in Londra, prin urmare procurarea unor produse din afara nu ar fi o problema. Am 30 de ani, o varsta la care ar fi trebuit sa stiu ce mi se potriveste in urma a delungi cercetari, dar din pacate sunt departe de adevar. Pielea mea… cum o fi de fapt? Mi-o simt uscata de cu toamna si pana primavara, trebuie s-o hidratez. Cu toate acestea cred ca am mereu cate 1-2 cosuri in zona T. Vara e ok. Ma dau cu crema doar dimineata (rar seara) inainte de a ma da cu fond de ten. Ma demachiez cu apa si Dove (oare cate buline negre oi fi avand pana acum?). Sa ma intelegeti corect… nu e o problema sa-mi cumpar un demachiant, doar ca nu mi-a placut niciodata sa-mi intind rimelul de ici-colea :))… probabil trebuie sa ma obisnuiesc. Am riduri de expresie in jurul ochilor si in jurul buzelor cand zambesc. Sport – ioc… Mi-am promis de la 1 octombrie sa ma imprietenesc iar cu sala. Accept orice critica si dojeneala, dar va rog sa ma puneti pe drumul cel bun… promit sa fiu un elev sarguincios!

  251. Draga Sonya. E ok, nu te impacienta!
    Important e sa te mai speli din cand in cand pe fata, si, bineinteles, sa folosesti ata dentara.
    Mai povesteste-ne din ritualul tau zilnic. Este fascinant sa aflam aceste detalii.

  252. Iti multumesc, Chiftel Prajescu, pentru raspunsul promt! Nu era necesar sa arunci cu noroi totusi. Mesajul era si asa autoironic. Si daca nu folosesc produse pe care le folositi voi, asta nu inseamna ca trebuie sa ma desconsideri de parca as fi o nespalata. Citisem din scoarta in scoarta toate postarile si eram suparata pe mine si cred ca am livrat un mesaj gresit. Oricum, imi pare rau ca ti-a fost mai usor sa-mi dai un sut, decat o vorba buna.

  253. Da, Laura. Am folosit crema de ochi cu vitamina C, dar nu mi-a placut, nici ca textura, nici ca efecte. Stiu ca e foarte recomandata de dermatologi, dar eu nu am vrut sa imi mai bat capul dupa experienta cu crema de ochi.

  254. Astea nu sunt adevăruri, ci sunt opinii personale. Să fim serioşi. Şi ca fapt divers, poate n-ar strica să citeşti şi nişte reviste medicale ca să vezi că nu brandul contează, ci ingredientele din produse contează. Sănătatea noastră (nu numai cosmetică) nu ţine, nu se ghidează după opinii personale, ci după adevăruri, pe care le putem lua numai după ce studiem profund multe păreri ale specialiştilor în domeniu. Paula Begoun e o recomandare. Şi mai sunt şi alţii. Mai studiază înainte să-ţi denumeşti blogul ADEVĂRURI DESPRE BEAUTY. Puţină modestie n-ar strica.

  255. Mie chiar imi place blogul tau, te urmaresc de cativa ani buni, dar in ultima perioada probabil nu mai ai timp de scris. Semanam destul de mult, si eu calatoresc foarte mult, momentan locuiesc in Franta de unde imi cumpar toate produsele, am un ten foarte problematic si merg lunar la cosmetica. Mi-ar placea sa revii cu review-uri (oare ai incercat May Lindstrom – pudra ? )

  256. Buna Seara!
    Am 23 ani, de o perioada ma complexez din cauza unor ridulete sub ochi!
    Sunt din Chisinau, cineva mi-a recomandat azi Estee Lauder ser, cautand informatie pe google am dat de acest blog, util – Mersi fetelor, Miranda si Lil.
    Intru-cat mi-am facut concluzia ca e devreme sa o incerc, + e si cam scumpa si nici nu o gasesc aici in md decat poate in duty free, o sa va rog sa-mi recomandati o crema buna!
    Sunt un pic disperata, p-u am folosit dupa recomandarea unei cosultante in farmacie de la skincode essentials gel care nu mi-a placut deloc, noreva-sensidiane, aslavital, relaxa..dar este foarte uleioasa!
    acum ma gandeam sa incerc de la CosmeticPlant-Romania crema pentru ochi , nu costa mult chiar deloc dar citisem undeva ca e buna.
    Am tenus uscat, dar zona T mixt-grasa, piele din jurul ochilor dar si in general o simt deshidratata, folosesc crema de la skincode pentru noapte si ziua caci doar ea parca imi scoate senzatia asta de piele intinsa si uscata + apa termala de la uriage.
    Mersi anticipat, si deja astept cu nerabdare sa incerc ceea ce imi veti recomanda. Seara frumoasa

  257. Poșta redacției.
    Dragă Ana-Maria, Ca orice basarabeancă care se respectă (și toate basarabencele pe care le-a cunoscut sunt cu nasul pe sus, țoape și matracuce), ar trebui să-ți aplici pe față,într-un strat gros, FLUOCINOLON N. Sper ca sfatul meu să fie de real folos.
    Cu drag, Cotoroanța.

Lasă un comentariu