Ce stiu eu ca functioneaza in caz de acnee

La 16 ani (adica exact acum 20 de ani!), am suferit groaznic de acnee: puncte negre, puncte albe si pustule – toate formele proliferau la modul vesel pe fata mea, de nu mai puteam iesi din casa. Tratamente, dermatologi, anticonceptionale: am incercat de toate. Cum am scapat in cele din urma de belea? Urmand sfaturile unei farmaciste in mod riguros:
– regim alimentar fara zahar, fara grasimi prelucrate industrial;
– seara de seara, am dormit cu masti din namol + alge / frunze de varza + miere pe fata (infasuram bine tifon peste masca si dormeam asa);
– storceam delicat cu tifon puroiul care urca la suprafata dupa masti si apoi foloseam crema de arnica pentru cicatrici;
– de 2-3 ori pe saptamana, faceam masca de banane + argila.
Acneea mi s-a vindecat in cam 4 luni si de atunci nu mi-a mai revenit, cu exceptia unor episoade sporadice datorate stresului.
Ce lectie am invatat? Ei bine, de 20 de ani nu imi lipsesc mierea si argila din ritualul de ingrijire, nici extractiile periodice (punctele negre le scot si eu, cu tifon pe zona in prealabil bine curatata), nici hidratarea. Am in continuare tenul gras, dar arata de fapt foarte bine pentru bagajul meu genetic.
Voi folositi miere sau argila ori alte remedii naturale?

7 păreri la “Ce stiu eu ca functioneaza in caz de acnee

  1. Hello
    „La 16 ani (adica exact acum 20 de ani!)” aaaammm …la multi ani??
    Vroiam sa te intreb daca ai folosit produse de la paula’s choise (exfoliantii) ? Daca da, cum ti s-au parut?
    Ma bucur ca ai timp sa scrii mai des! 🙂

  2. Buna, Oana, multumesc! 🙂
    M-am tot gandit sa incerc Paula’s Choice, dar am renuntat de fiecare data. Am gasit si opinii pro si contra, dar m-a oprit de fiecare data faptul ca practic nici o alta firma nu comercializeaza exfolianti similari pentru uz cotidian. De ce oare? Sunt convinsa ca formulele ar putea fi replicate, dar nu se gasesc si la alte marci, eventual in alte forme. In plus, ma sperie obligativitatea protectiei solare ridicate in asemenea cazuri. Oricum folosesc creme cu SPF, dar sa pun zilnic inca una cu SPF 50? In fine, tenul comportandu-se bine pana acum, nu am vazut de ce sa fortez. Oricum, pe Makeup Alley poti gasi foarte multe review-uri despre aceste produse si cred ca ar fi bine sa te uiti la ele inainte sa iei o decizie.

  3. Multumesc frumos pentru raspuns.
    Da, din perspectiva asta nu m-am gandit. Interesant punct de vedere.
    La multi ani! Sa ai parte de tot ce + cine +cum+cand vrei :)) :*

  4. Eu folosesc de aproape 2 ani AHA si BHA, de cand am avut o ingrozitoare acnee chistica pt care singurul tratament indicat de dna dr Leventer a fost roaccutane. Mi a fost frica sa l iau si, cautand pe net, am dat de blogul pasagerei care m a convins sa le folosesc. BHA ul m a scapat de papulo-pustule dar inca ma chinui cu punctele negre. AHAul a facut o treaba minunata cu punctele albe pe care le a tratat fara sa fie nevoie de extractii.
    Si alte branduri au produse pe baza de exfolianti chimici, ca acestea:
    http://www.feelunique.com/p/REN-Resurfacing-AHA-Concentrate-30ml
    http://www.feelunique.com/p/Murad-Exfoliating-Acne-Treatment-Gel-100ml
    http://www.feelunique.com/p/Medik8-betaGel-15ml
    Acum ma chinui cu semnele si cicatricile post acnee. Stii cumva un tratament eficace, Miranda? Ma bate gandul sa mi cumpar un dermaroller caci am vazut pe youtube ca ar functiona insa mi e frica sa nu mi faca mai mult rau decat bine. Help!

  5. Colourful, de ce nu te duci sa discuti despre cicatricile de la acnee cu dr. Viviana Iordache? Despre dermaroller am citit si multe opinii contra, sa stii.

Lasă un comentariu